split klima arızası

m.demircan

Üye
Katılım
15 Ağu 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
Konum
ANTALYA
öncelikle merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım; 3-4 gün önce klimaya gaz bastırdım fakat çalıştırdığımda dış ünite 3-5 dk arası duruyor bir süre sonra tekrar çalışıyor. çalışma sırasında borudan gaz sirkülasyon sesini alıyorum fakat çok az yetersis soğuk veriyor. arada bir tam randımanlı soğukluk geliyor sonra çoğunluk olarak az soğukluk veriyor.yani fan rüzgarının çok az üstünde soğukluk geliyor. derece 18 de. ve klima oto konumunda değil. ayrıca küçük boru sıvı olan soğuk büyük gaz borusu soğuk değil sizce sorun ne olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba.Klimanızın yeni (Yani sıfır montajlı) veya gaz kaçağı yapabilen eski,kullanılan bir klima mı olduğundan tam olarak da bahsetmemişsiniz.Biz ailecek taktıralı 9-10 gün kadar oldu.Buradaki ilk kullanım tecrübelerimden;

1- Montaj hatası veya sonrasındaki bir arıza veya muhtemelen de eski olan klimanızın kaçan gazının çok dışında,tamamen bir kullanıcı hatası olarak ele alırsak bu durumunu;

Klimada MODE kısmıyla birbiri arkasına değişen FAN>HEAT>DRY>COOL kısımları bulunup MODE tuşuna her bastığınızda bu konumlar sırasıyla değişir.Örneğin sürekli COOL kısmı yerine FAN kısmında bu uzaktan kumandadaki displayde (ekranda) tam kalmışsa eğer,bir önceki COOL'dan kalan bir artık bir soğukluk biraz hissedilir,sonrasında sürekli üflenen bir hava gelebilir,soğuk hava hiç de gelemez.Sürekli soğutma için MODE kısmında siyah oklu ucun mutlaka COOL'un tam karşında olmalıdır,eğer FAN'ın karşısında durursa sadece, havayı sirküle edebilmesi için menfezlerden sadece hava verilir.Buna dikkat etmek lazımdır.Dip not olarak tüm bahsettiklerim sadece inverter bir klimanın kumandasında bulunmaktadır.

2- İkinci olasılık olarak da sonradan oluşan yapısal bir arıza durumu (Sn. Öğretmen27 Hocam'ın bahsettiği durumu) oluşmuş,basılan gaz bir şekilde yine kaçakla havaya kaçırılmış,çok eksilmiş de olabilir.Bu durumda BTU (soğutma yükü) olarak mevcut kapasite çok da düşeceğinden sizin istediğiniz gibi yeterli soğutma verimi de oluşamıyordur.

* Dış ünitedeki fanın devreye girmesi de bu 2 ünite arasında taşınan sinyal (haberleşme) kabloları (Güç kablosu ile) tam olarak olur.Örneğin siz bu klimayı tam 24 derece C 'a ayarladığınızda,bu oda çok sıcaksa bu değere bulanık mantıkla yaklaşık olarak gelinmesi,bazı açma-kapama zamanlamalarının bu süresinin, devamlı açık veya bu soğukluk değerini yakalamak için daha çok devrede kalmasına da neden olabilir.Buzdolabındaki,no-frosttaki,deep-freeze'deki bir EVAP'ın benzer şekilde yiyecekler çok yeni,sıcak konduğunda ve oda sıcaklığı biraz da yüksek olduğunda,sürekli çalışmasındaki gibidir,yani klimadaki bu dış ünitenin tam devrede (fanın çalışır) kalıp da tam devre dışında kalacağı bu zaman süreleri.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
bilgilendirdiğiniz için teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,319
Mesajlar
916,678
Kullanıcılar
450,156
Son üye
oguz24

Yeni konular

Geri
Üst