Carrier Klima ısıtma sorunu

Katılım
6 Şub 2021
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
24
Merhaba arkadaşlar;
Carrier marka 18000 btu klima(inverter değil} ısıtmada iken oda çok soğuk olduğu halde 3/4 dakika çalışıp duruyor ve 3/4 dakika dinlendikten sonra devreye giriyor (gaz sorunu yok).
Sorun sensörlerdemi yoksa başka bir sorunu mu var acaba
Sensör sorunu varsa hangi sensörden kaynaklı olabilir ve sensör değeri kaç kohm dur.
Şimdiden cevaplayan herkese teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
25/30 m2
Odanın büyüklüğü ile alakalı değil cihaz alanı ısıtana kadar 4dk çalışıp 4 dk duruyor yani buz gibi soğuk oda klima ilk açıldığında da aynı ısıtıp 25 / 30 dereceye çıkardığında da aynı iç ünite sensörü söküp soğuk suya koyduğumda gayet güzel çok daha uzun süre çalışıyor yani normal çalış ası gerektiği gibi çalışıyor doğal olarak fakat yerine taktığımda aynı sorun devam.
 
.
 
Son düzenleme:
E bu kadar biliyorsaniz buraya neden yazdınız. Odanin büyüklüğü ile ilgili değil diyorsunuz. Cihaz odaya büyük geliyorsa isinan hava sensöre çarpınca cihaz isitttim deyip durur. Sensöru yerinden çıkarıp aşağı doğru salarsaniz cihaz çalışmaya devam edecektir. Ya cihaz çok yükseğe takıldi yada üfledigi hava cihaza geri dönüyor.
Seninle boş bir tartışmaya girmek için yazmadım.
Daha önce bu işin keşfi yapılmış. Bölgesel katsayısı, yaşayan kişi sayısı, kullanılan lambaların yaydığı ısı, içerideki eşyalar yoğunluğu, evin bulunduğu cephe ye kadar hepsi hesaplanarak alınan bir cihaz.
O yüzden sana hayırlı günler dilerim...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,200
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst