Salon Tip Sensör Sorunu

kaptanbag

Üye
Katılım
20 Mar 2010
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
49
Merhaba,

Bir işyerinde Sigma 45'lik trifaze klimamız var. İlk çalışmadan 5-10 dak. sonra sıcak üflerken basınç yükselip termik açıyor ve iç ünite-dış ünite fanları sürekli çalışmaya devam ediyordu. Dış ünite boru sensörlerinden birinin arızalı olduğunu farkedip değiştirdik. Dış ünitede 10k 2 boru, 1 serpartin sensör, iç ünitede de 15k 1 boru-1 fan sensör mevcut. Şimdi normal şekilde çalışıp duruyor ama, bu da 3 dakika çalış-15/20 dakika dur şeklinde oluyor. Gazda sorun yok. Daha önce çok fazla servis görmüş. Sanırım, bu süreçte sensör değerlerinde bir oynama olmuş, uyuşmazlık var gibi. Çünkü dış sensörü, borudan uzaklaştırdığımızda sistem biraz daha uzun(5-6 dak.) çalışıyor. Bu sorunu nasıl aşabiliriz? İç-dış sensör arasında herhangi bir katsayı-hesaplama var mıdır?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sensör küçültün bi. Boru sensorunu 5 yapın bi. Hangisi ellendi daha önce bilmiyorum. Ic hiç ellenmedi ise içi kurcalamadan dis ünitenin sensörlerini 5 yapın. Ama ic de değişmiş ise daha önce sadece ic üniteyi değiştirin önce. Deneme yanılma ile bulunacak galiba. Sensör büyük geldiği için tekrar devreye gec giriyor sanırım. Sensör olayı uğraşırır biraz.

Termik açma olayı fan kontrol yapmayınca yaşanabilir. Ic ünite boru sensoru yaşattı bu sorunu bi ara bana. Değeri düşürünce düzeldi. Birde tüm sensörleri ayni yapabilirsiniz belki düzelir. Boruların hepsi 10 k gibi.
 
Daha önce gaz şarjı işlemi yapılmış mı. Eğer 410 gazlı ise gazın karışım oranında değişim olmuşsa yüksek basınç termiği atabilir.
 
R22 gazlı, eski. Gelen herkes ilk önce gaz basmış dediklerine göre. İlk kez ben basmadım yani, şok oldular. :) Şu an gazda bir sorun yok. Şarj değeri normal.

Söylendiğine göre çok elden geçmiş makina. Herkes birşeyler yapmış ama makina 2 yıldır sorunluymuş. Sensörler cihaz kapaklarını ilk açtığımda, saldım çayıra misali boruların arasında boşta sallanıyordu. :) İç ünite 15k olunca, ben de dışı ölçemediğimden 15k aldım. Gerçi sensör üretimcileri üretirken ne içmişse, 30k çıktı onlar da! Sonra dış serpartin sağlam ve 10k olunca, 10k taktım ama o da aç-kapa yaptırmaya başladı işte. Dediğiniz gibi, deneme-yanılmaya kaldı iş. Bugün birkaç tane 50k potans aldım. Onunla ölçe ölçe bulacağım artık giriş çıkış aralıklarını.

Teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst