Mitsubishi heavy klima kompresör arızası

Kompresör değişiminde bakır boru kaynağı yapılmalı.

Sizin gönderdiğiniz şu resinde işaretlediğim yerlerden sökülmüş ve yeniden oksi asetilen kaynağı ile bakır kaynağı yapılmış olması lazım.

IMG_20211203_141333.jpg


Aşağıda da normal bir teknisyenin yapmış olduğu kaynak resimlerini ekliyorum.

Gördüğünüz üzere iki bakır boruyu birbirine kaynatmak için boruların kaynak telinin erime sıcaklığına kadar çıkartılması lazım. Bu sıcaklıkta 700 - 800 C derecedir. Bu sıcaklığa çıkan bakır borunun dışında yanma ve kararmalar olur. Ayrıca teknisyen sahada kaynak yaptığı için fabrikada yapılmış kadar iyi kaynak lehimi uygulayamaz. Yığılmalar olur.

Sizin yukarıdaki klimanın emiş basma noktalarındaki kaynak noktalarını işaretledim. Buradaki kaynakların düzgünlüğü ve boruda yanma renk değiştirme emareleri olmaması nedeniyle bu kompresörün değişmediğini düşündüğümü söyleyebilirim.

Keza ayak cıvataları bile aynı orjinal görünüyor. Anahtar dokunmamış gibi. Farklı marka küçük kompresör olsa ayak açıları da uymaz. Ayak açıları uysa kompresörlerin emiş basma açıları birbirine uymaz. Dizaynları farklı oluyor.

@Gürkanizmir dostum sen ne düşünütyorsun bu kompresör sökülüp takılmış mı?

copper-pipe-welding-heating-system-engineer-blow-torching-a-copper-J9AP9J.jpg


copper-pipe-welding-heating-system-engineer-blow-torching-a-copper-J9APHW.jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Valla ağlarken güldürdünüz beni.. İyi bir para tokatladılar resmen. internette 24 lük mitsubıshi kompresör çıkmaları bile 15-20-25 kim ne tutturursa yazmış.. Sıfır cihaz satın almak daha iyi. Bunu sizden başkası fark etmedi. Umarın gerçektir. Ne deyim, altın yüreğiniz varmış... giden paraya üzülmeyip malin yerinde durduğuna seviniyorum. Bu cihaza çok iyi bakmam lazım.. ulaşması çok zor olacak ileride.
1-2 senede bir kapakları açıp tozu topragı silip süpüreyim diyorum. Tavsiye eder misiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,469
Kullanıcılar
449,889
Son üye
1 Levent plaza

Yeni konular

Geri
Üst