Daikin klima bir garip sorun !!!!

Lonicera

Üye
Katılım
29 Eki 2019
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
34
Elimizdeki Daikin klimayı bugün kış modundan yaza çevirmeknistedik ama bir sorun oluştu.
Klima kumandası ile motoru çalıştıramadık. Sıralı şekilde yazayım fazla dağılmasın;
---- klima 18 senelik daikin 9000 btu
---- kumanda sağlam ( eski modelmolduğu ićin reset tuşu,deliği vb yok)
---- kumandayı on off konumunda açtığımızda duvardaki gövdede split hareket ediyor,algılama ışığınyanıyor ve bip sesini alıyoruz.n
----- kumandanın tüm fonksiyonları aktif. Yani acma,mod değiştirme, split ve fan hareketleri,sıcaklık artırıp azaltma vb. gibi.
---- gelgelelim tüm bunpar yolundayken klimanın motoruna tetikleme yapamıyor.

Bu durumda ben de gövde üzerindeki on off tuşundan klimayı açıyorum, mükemmel şekilde çalışıyor. Tabii çalıştırmadan önce klima kumandasında yapmış olduğum özellikler ışığında hareket ediyor. İşte sorun burada garipleşiyor. Klima faal durumda iken kumandanın hangi tuşuna basarsam basayım klima kendini beklemeye alıyor. Bu durumdayken kumandanın off tuşuna bastığımda bunu doğru algılayıp tamamen kapanıyor. Yani gövdeden açtığımda klima çalışıyor ,çalışırken kumandanın herhangi bir tuşuna bastığımda power ışığı yanar vaziyette kendini beklemeye alıyor. Sadece kumandadan on off ile açmaya kalktığıkda power ışığınyanıyor ve bip sesi geliyor. Split bir dönüşü tamamladıktan sonra duruyor ve beklemeye geçiyor. Motor bir şekilde tetiklenmiyor. İhtiyaç olursa diye bir ikimresim çektim. İki küçük kartı gövdedeki yerlerinden çıkarıp fırça ile tozlarını temizledim. Kaba bir şekilde soğuk lehim vb catlak ,şişme var mı diye gözle kontrol yaptım. Bir tersliğe rastlamadım. İşi daha ileriye götürüp daha fazla aksamla uğraşmadım. Benzer durumla karşılaşan olup nasıl bir yol izlediyse, yazarsa çok memnun olurum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Evet on/off... Gözle herhangi bir şişme akma falan göremedim ama en iyisi yarın multimetre ile devreden elemanları söküp ölçmeli o zaman.
 
Sabah iki küçük karttaki elemanları ölçtüm kabaca. Dikkate değer bir sonuç elde edemedim,hepsi normal gibiydi. Anormal olan ise iç ünitede üzerindeki on/off tuşundan yaklaşık 4 saat kesintisiz çalıştırdığım klimayı kapatıktan sonra (20 dk sonra) kumandadan açtım ve düzgün çalışmasıydı. Rastgele düğmelere basmama rağmen beklemeye geçmedi bu sefer. Daha sonra yeniden kapattım ve yarım saat sonra yine kumandadan açtım, yine beklemeye geçti. İç ünitedeki butondan çalıştirdim ve kumandadan spliti ayarlamak için tuşa bastım, yine beklemeye geçti. Bir daha da açmadım, açarsam benim kafa beklemeye geçecek diye korkuyorum. Hani kış modunda olsa sıcak üflese çatlak veya soğuk lehimi anlık düzeltmesini normal karşılardım ama buz gibi havayı yiyip hem de 4 saat, nasıl kendi kendine düzelip sonradan kafayı yiyor bilemedim.
 
Eveeet, dün sabah yine kumandayı ele aldım ve klimayı çalıştirmak istedim ama yine ayni sonuç. Ben de sıcak modundan nem alma moduna gecirdim kumandayla ve iki gündür bunşekilde sorunsuz çalışıyor. Kumandanin her tuşu işlevini yerine getiriyor.
Tekrardan yaz moduna aldığımda ise sorun aynen devam ediyor,kapanıp bekleme moduna geciyor. Bu durum ićin söyleyecek sözü, fikri olan var mı?
 
Dis ünite devreye giriyor mu. Dis ünitedeki kapasitorun değiştirin.
 
Dış ünite devreye giriyor ama bir üstteki mesajımdaki gibi nem alma moduna aldığım zaman. İç unite on/off tuşuna bastigimda her daim devreye girip calisiyor. Yaz moduna aldıgimda kumanda ile kontrol edemiyoruz,beklemeye geciyor. Kumanda ile nem alma moduna aldıgimizda sorunsuz calısiyor hem ic hem dis unite.
Şimdiye kadar hiç kapasitör değisimi yapmadım,umarim fan ve kompresor baglantisi bir degildir. Öneriler icin cok tesekkurler gürkan usta..
 
Son düzenleme:
Nem alma modunda devreye giriyor ise kapasitor ile alakalı değil. Cihaz on off ise kapasitor vardır. İnverter ise yoktur. İç ünite sensöru arızalı olabilir. Yada kart. Bi modda kompresör devreye giriyor bi modda girmiyor ise ya kart yada sensör arızası diye düşünüyorum.
 
Cihaz on off.sensör arızasını anlamanın kolay yolu var mıdır? Kart arızasında elemanları tek tek ölcmek lazım sanırım. Ben iki küçük kartı sökerken sensör ucuna rastlamıştım.siyah renk termometre civası gibi ince birseydi. Sanırım daha üst kısımda daha büyük bir kart var,ondan bahsediyorsunuz. O zaman benim boyumu aşacak gibi durum,ben hobiciyim beni aşar sanki...Bir işe yarar mı bilemiyorum resim ekleyeyim..
 

Ekli dosyalar

  • 20210625_100330.jpg
    20210625_100330.jpg
    190.6 KB · Görüntüleme: 7
  • 20210625_100308.jpg
    20210625_100308.jpg
    147 KB · Görüntüleme: 6
  • 20210625_100654.jpg
    20210625_100654.jpg
    211.6 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Cihazı kapatın. Sigortasini indirin. 30.saniye bekleyin. Sigortayı kaldırıp cihazı soğutma modunda çalıştırin. İç ünite devre giriyor mu. Ic ünite devreye girdikten bi kac dk. Sonra dis devreye girer. Dis devreye giriyormu. Dis fan dönüyor mu. Dis fan dönüyor ama kompresör kalkmıyor mu. Dis hiç bir şekilde çalışmıyor sadece ic çalışıyor ise birincisi kart ikincisi kapasitor son olarak sinyaller. Hatalı olabilir. Ic ve dış çalışmıyor ise kart arızalıdir büyük ihtimalle
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst