Vestel Klima SX-18

colegend

Üye
Katılım
9 Kas 2017
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
32
Herkese merhaba;
2005 yılında alınmış olan klimam hiçbir şekilde servis yüzü görmedi bu yaz filtreler falan aşırı kirli olduğundan yetkili servis tarafından Bakım onarım ve temizlik işlemi yapıldı
sorunum: klima 3 gün öncesine kadar cayır cayır çalışıp odayı cehenneme çeviriyordu ve günde yaklaşık 16 saat durmadan son iki gündür klima sıcak havada çalışırken 15 dk çalışıp 5 dk çalışmıyor ve bu sorun iki gündür devam ediyor sorunu bir türlü çözemedim dış ünite baktığımda ise dış ünitenin etrafı bayağı bir su olmuş sanki yağmur yapmış gibi ikinci bir sorunum ise bazen klima 2 adey sarı led sürekli yanıp sünüyor klimayı on-off yapınca hali ile eski haline dönüyor bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mwehabalar,

Sorunun bakimdan sonra olmasi kotu olmus. Belli basli kontrol edilmesi gereken noktalar var.

Oncelikle bakimin nasil yapildigini söyleyebilirmisiniz cihaz yerindemi bakim yapildi yoksa gazi toplanip sokulerekmi yapildi?

Bu noktada ,

1 calisma esnasinda hem ic hem dis unite fanlari calisiyormu kontrol ediniz durumu buradan yaziniz

2 bir kacak durumu meydana gelmis olabilir cihazin calisma esnasinda gaz basincini okumamiz lazim. Bu basinv bilgisi gaz eksikmi degilmi yada baska bir sorun varmi bilgi verecek.

3 calisma esnasinda isitma modunda dis uniteden su gelmesi normaldir. Ancak dis unitenin borularininda donma varsa sorun var demektir bu durumlari inceleyip buraya madde madde sonuc ve gozlemleri yazarsaniz sizi yonlendirebiliriz.

Iyi aksamlar
 
1- ikiside çalışıyor
2- bakım esnasnda gaz sorunu olmadı gaz yeterli
bakım iç ünite fanlarında yerinde yapıldı gazda ile alakalı bir sorun görülmedi
 
Bu sorun sensor arizasi yada gaz sorunu olabilir tahminimce.

Bunlari olcmeden hareket edemeyiz. Önce bi verilere erismeli sonra bu bilgiler cercevesinde yorumlamak lazim
 
nasıl yapacağım ev ortamında sensör sorunu olup olmadığını nasıl anlarım servis çağırmam gerek mi
 
Sensörler için bir multimetre ölçü aletiniz olması gerekiyor.

Gaz basıncı için manifold lazım.
 
Sensörler için bir multimetre ölçü aletiniz olması gerekiyor.

Gaz basıncı için manifold lazım.


dün gece ben klimayı resetledim ve geceden öğlene kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım öğleden sonra 3 saatlik bir dinlemeden sonra klimayı tekrar çalıştırdım 2 saat sonra klima durdu kırmızı led yandı 5 dk sonra tekrar çalışmaya başlayıp soğuk hava üfledi
 
Sorunum Çözüldü : Klimayı verilen kodlar sayesinde resetledim sorun çözüldü o gün bu gün bir sıkıntı yaşamadım
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,102
Mesajlar
914,984
Kullanıcılar
449,802
Son üye
sadık Mehmet

Yeni konular

Geri
Üst