vestel klima sadece ilk açılışta soğutuyor .yardım?

Katılım
24 Tem 2014
Mesajlar
75
Puanları
1
arkadaşlar vestel marka 9luk bir klimamız var. son bir yıldır defalarca servis gelip gitti ama arızasını giderebilen olmadı. durum şu:
klima çalışınca sürekli bir tıkırtı sesi geliyor.
çalıştırınca dış ünite çalışmıyor. bazen bir iki dakika çalışıp duruyor. bazen de hiç çalışmıyor.
iç ünite üflemesine üflüyor ama sıcak üflüyor. dış ünitenin çalıştığı o, bir iki dakika boyunca iç ünite soğuk üflüyor ama bir iki dakika sonra tekrar sıcak üflemeye başlıyor. gelen her servis "gazı bitmiş" deyip, gaz basıp parasını alıp gidiyor.klimayı motoruna kadar söküp temizleyebildiğimiz kadar temizleyip tekrar topladık ama yine durum aynı. bağlantı noktalarında kaçak olup olmadığını da kontrol ettik .kaçak olduğunu zannetmiyorum çünkü ddediğim gibi çalıştırınca bazen ilk bir iki dakika baya soğuk üflüyor.bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir acaba ?
dün gelip bir daha gaz basıp gittiler .bıktık artık gaza para vermekten. işten anlayan da bize denk gelmiyor bir türlü . yardımcı olabilecek biri var mı acaba ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
gaz basinca durum düzeliyor sonrasinda yine ayni oluyorsa kacak var. gelen servisin gaz basip gitmesi dogru bir islem degil

olmasi gereken cihazin sokulmesi gerekiyorsa sokulup kacak noktasinin bulunup giderilmesi ve yeniden aarji yapilip çalıştırılması gerekmekte.
 
gaz basinca durum düzeliyor sonrasinda yine ayni oluyorsa kacak var. gelen servisin gaz basip gitmesi dogru bir islem degil

olmasi gereken cihazin sokulmesi gerekiyorsa sokulup kacak noktasinin bulunup giderilmesi ve yeniden aarji yapilip çalıştırılması gerekmekte.
Gaz basinca çalışma olayı söyle, Gazi basıp gidiyor adam. Ben çalıştırıyorum. Bi iki dakika çalışıp sonra sıcak hava (direk aldığı havayı) veriyor. Kapatıyorum. Biraz bekleyip çalıştırınca yine aynı şeyi yapıyor. Hatta klima geçen seneden beri demonte halde duruyordu. Artık uğrasa uğrasa kurulum ve sokumu de öğrendik. Gazi dış Unitede toplayip sokmuştuk.bu sene yine kendimiz kurduk(. Başka bir yere taşındık çünkü) geçen seneki boruda kırık vardı diye yeni boru aldık. Şansımıza boru ağzı tam oturmadı ve sızıntı yaptı. Gaz gitti. Onu farkedip ağzını tam kapattık.ancak gazı bizde olmadığı için servisi çağırdık.gelip gazı bastı. Durumu da anlattık. Böyle böyle bi sıkıntı var dedik. Gazdan dolayı dedi. Gazi bastı gitti. Şimdi dış üniteyi söktüm. İçinde bağlantı şeması var. Fan motorunun, kompresörun ve c uçlarının girdiği silindir şeklindeki kondansatörde akma olduğunu gördüm. Semaya bakılırsa start kondansatöru bu. Yerine yenisini takip deniycem artık. Bu şekilde de klima olayını da öğrendik hani. Sokmedigim, işlevini öğrenmedigim parçası kalmadı. Kontrol kartını da inceledim ama entegrelerde isim olmadığından çalışma şekli ile ilgili bir fikir yürütemedim.
 
kondansatör akmayı servisler nasıl farkedememiş bir senedir
 
kondansatör akmayı servisler nasıl farkedememiş bir senedir
Fark etmeleri için dış üniteyi sokup kondansatorun altına doğru bakmaları lazımdı. Damla şeklinde akma izi var. Akma noktası da sararmış. Ama saolsunlar gaz basma dışında birsey bilmiyorlar. Kondansatör 5-10 lira birşey. Alıp deniycem artık. Çalışırsa iyi olur calismazsa da uğraş olmuş olur artık.
 
resmini çektiysen atabilirsen sitedekiler baksınlar, ünitede terleme gibi birşey olmuşta olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst