Aynı karlanma iç ünitede de olması lazım.
İç ünitenin Üst kapağını açıp filtreleri çıkarıp resimler misiniz? Birde hava üfleme ağzından içini fana doğru.
İkinci konu dan üflemesi nasıl iyi canlı üflüyor mu yoksa eskisi gibi canlı üflemiyor mu?
Usta da belli süre çalıştıktan sonra hem fanı hem serpantıni ışıkla bakarak kontrol etti. O konuda birşey demedi. Ben de kalın borunun duvara girişine kadar aynı şekilde karlanmasından dolayı fikitreleri söküp iyice baktığımda ne karlanma ne de nemlenme göremedim. Karlanma olsaydı dışarı akan yoğunlaşma suyu olmazdı diye düşündüm?
Üflemede sorun farkında değilim. Dediğim gibi çok sık kullanmadım. İlk başta nasıl çalışıyorduysa aynı hızda çalışıyor. Yavaş, normal, hızlı ve dalgalı çalışması var.
4 yollu vana sağlam, ısıtma yapıyor denildiği için bu seçenek elenir.
Karlanma gaz eksikliği ve yağ tıkanması sonucu olur.
Dış ünitede gazı tam dolu iken basıncının ne kadar olması gerektiği bilgisi yazar.
Gelen usta bu bilgi doğrultusunda ve ölçüm yaparak mı gazı tam dedi?
Akşam ısıtmaya alınca her iki boru da ısındı, hatta kalın olana elimle temkinli bir şekilde tutayım dedim çok sıcaktı. Belli süre sonra çalışma devam ederken ısıtma sonlandı, sadece fan çalışır haldeydi ve borular normal sıcaklığa düştüler.
İlk usta kılcal boru tıkanmasından bahsetmişti. Komple sökülüp, gazı vakumlanıp temizlenmesi denenebilir demişti. İkincisi dört yollı vana başta olmak üzere birçok olasılık saydı. Gazı manometre ile ölçerek tam dedi. Etiket okudumu göremedim. Muhtemelen nekadar olması gerektiğini biliyordur. Ayrıca kışın ısıtmada kullanın, bu durum bazen düzelebilir dedi.
Kalın borunun izooasyonu da yıpranmış. Normale dönerse ona da bakacağım.
Dkş ünitede etiket göremedim, kompuş olabilir, altında değilse.
Kalın boru 10-15 dakikada karlanırken, ince boru terliyor. İçten yoğunlaşan nemin dışarı akışı normal. İç üniteden akma, damlama, nem yok. Yinede serpantinin iç kısmını temizlemek isterim. Ev imkanları ile temizleme mümkün mü? Temizleme kimyasalları yerini tutar mı?
Çözümü ve sonucu paylaşılmasa da, 11 sene önce de bu tür sorunlar varmış.
Selamlar
Bir beko klima var BK241.onda ariza boyle.
Klimayi yakiyorsun 10 dak normal islem yapiyor sonra kalin boru karliyor.10dak sonra kalin borudaki kar eriyor sonra 10dak yine karliyor ve oylece devam ediyor.Bu ariza kilcaldanmi kaynaklaniyor?Qaz R22.sistem R22 ile temizlendi vakum olundu ariza yine ayni.kilcaldan iki cikis var dis kondensatora gidiyor.Kilcali deyisdirmeliyimmi.yoksa nasil temizleye bilirim.