Soft starter seçimi

osethan

Üye
Katılım
10 Mar 2008
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
30 KW lik 8 adet havalandırma fanım var.bunların kumanda sistemlerini değiştirmek istiyorum. soft starter kullanarak bu işi çözme niyetindeyim.marka ve özellikleri hakkında pek bilgim yok.birde otomasyon sisteminede bağlamak istiyorum,olabilirmi....? ne tavsiye edersiniz
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
37 kw klima santralinin fan motorunu kaldırmak için softstarter kullandık siemens marka fakat fan gibi yüklü ve ağır kalkan cihazlarda bir üst model seçmeni tavsiye ederim. 45kw lık alıp onun alım ayarlarını 37 kw a göre yapmayı düşünüyoruz.
motor kalkış esnasında akımı sınırını geçiyor, soft starteri arızaya geçiriyor. gerilimi yükseltiyorsunuz kalkış rampasını uzatıyorsunuz bu seferde uzun süre aşırı akım çektiği için motor sargıları ısınıyor ve mkş atıyor, kısacası çözümü bir üst kw a geçerek bulduk koruma ayarlarını yaptık kalkış akımını 5 katı seçtik bu şekilde kaldırabildik
çözüm bulabilen varsa bende paylaşıma açığım
 
Fan gibi yüklerde 30-60 saniye kalkışı hesap edip ona göre softstarter seçmeli.

Bana kalsa sadece yumuşak kalkışla kalmaz, bastığı noktada debi mi, sıcaklık mı, fark basınç mı artık ne önemliyse onu ölçer, o geribeslemeyi sağlayacak sensör ve motor hız kontrol cihazı (sürücü) koyar, motorun hızını ihtiyaca göre regüle ederdim :) Enerji tasarrufu sağlardı. İlk yatırım pahalı belki, ama kısa zamanda kendini amorti ederdi.
 
Sadece kontaktörlerden kurtulup daha basit ve güvenli ve ekonomik çözüm için softstarter kullanabilirsin Siemens 3Rw 30xx 55kw kullanabilirsin 700-800 tl civarında sanırım adet fiyatı
3rw 40 ve 44 serisi program hatası ve bazı detaylardan sorun yaşayabilirsin
 
Fan kaldırırken emiş azına klape koyup softstarter bypass a geçintigini anlayınca emiş ağızını açarsanız kalkışta minumum yüklenmiş olursunuz, softstarteri seçerken bir üst KW ını seçmek en iyisi.
 
Sorunu halletik bir üst model softstarter seçtik akım ile gerilim ayarlarında çok hassas ayar yapılması gerekiyor.
 
Soft startere bağlı bir motora mcc de sadece çalıştı bilgisi vermek istiyorum.yani motor çalışmayacak.motor akımını görmediği anda soft starter arıza bilgisi verirmi..soft starter üzerinden bunu yapmak mümkünmüdür.yardımlarınız için şimdiden tşk ederim..
 
evet mümkün abb soft starter hatta umc de bile 300ms yük algılamadığında fault veriyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,213
Mesajlar
915,862
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst