sodyum buharlı lamba ve balastlar

beni yanlis anlamayin ama sizin bahsettiginiz starter benzeri cihazi hiçbir kaynak yazmiyor, ben size sadece iddianiz dogruysa güvenilir bir kaynak gösterin veya izah edin diyorum, ha cok mesgul iseniz sorun degil bir gün zaten ortaya bir şekilde cıkacaktir, size cabalarinizdan ötürü şahsim adina cok tesekkür ederim, ben de paylaşmak isterim bildiklerimi saklamam sadece bu olay bana degisik geldigi icin sorguluyorum, saygilar sunarim

Saygılar bizden ...Sizler de araştırma yapın...
Bakın yukarıda megep'ten alınmış bir yazı var.Buna bir açıklamam oldu.
Yazıya ters düşen bir şey var mı...?
Ayriyeten yukarıda balirttim , işim püf noktasını...
Bu yazı burada verilmeden önce ben zaten resimleri göndermiş , açıklaöalarda bulunmuştum.
Isıtmak-Termik Kontak-Kapsülün üzerindeki tel-starter bunları bir harmanlayalım bakalım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ben bi deney yaptim. 110 w s/b ampulun icindeki o startere benzeyen malzemeyi ( biz starter diyoruz ) arızalı bi ampulden çıkartıp 100 w akkor flamanli ampule seri bağladım. enerji verdiğim de lamba sinyal verir gibi yanıp sönmeye başladı. aynı olayı normal starter ile denemiştim ve aynı olayı gözlemledim. bunu fluoresant lamba da da deneyeceğim ama henüz bulamadım deneyecek bi lamba :)
 
peki kardeş sen bu starter dedigin şey ile termik kontak dedigin şey birlikte verilmiş, starter zaten aslnda bir termik kontaktir veya ona benzer bişeydir diyelim, sen bu starter dedigin büyük parcanin icine baktin mi? trafo falan olmasin sakin bu?

___________________________________

allah razi olsun kardeş zahmet etmissin epeyce, kafama tam yatmadi o yüzden uzadi gitti sana zahmet verdik, ama cidden starter ve termik kontak kullanildigini ilk kez burada görüyorum tabi bi yanlislik yoksa, daha tutuşturma teli ve trafo disinda bir yardimci parca kullanildigini duymadim alcak basinc sodyum lambalarda, ignitörlü olan yüksek basinc sodyum olsa gerek, sen hangi tür lamba olduklarini iyi biliyorsun degil mi? sonra bosuna tartismis olmayalim bunca zaman:)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
peki kardeş sen bu starter dedigin şey ile termik kontak dedigin şey birlikte verilmiş, starter zaten aslnda bir termik kontaktir veya ona benzer bişeydir diyelim, sen bu starter dedigin büyük parcanin icine baktin mi? trafo falan olmasin sakin bu?

Elimizdeki mallar bunlar.. :)
Şimdi bunların neden böyle olduğunun değil de , niçin böyle olduğunun konuşma zamanı.
 
siz bu lambanin ne cins oldugunu söylüyorsunuz özetle 5 tane lamba var türlerini yazarmisiniz?
 
siz bu lambanin ne cins oldugunu söylüyorsunuz özetle 5 tane lamba var türlerini yazarmisiniz?

S.Buharlı Ampuller...

___

Arkadaşlar bir hatırlatmada daha bulunayım.
Civa Buharlı Ampulleri bir kaç yıldır kullanmıyoruz.
Bazı fabrikalar Civa Buharlıların üretimlerini durdurdu diye duydum.O konuyu araştırmadım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
yüksek basincta olabiliyormus ama alcak basincta yok kesinlikle...
 
Sayin forum uye(si)(leri),

Ben size Hollanda’dan yaziyorum. Size kisaca konuyu aktarayim. Burda calismis oldugum sera bahcesine Yuksek Basincli Sodyum Buhar Lamba alimi gerceklesecektir. Sizin bu konu hakkinda bilginiz olabilecegi dusuncesiyle sizinle irtibata gecmeyi dusundum. Bu lambalarin Turkiye sanayisinde uretilip uretilmedigini ogrenmek istiyorum. Bana bu konuda yardimci olabilirmisiniz?

Saygilar,

Atilla
 
250watlık lambayı 400 watlıık balansa taktım lamba 250 watlık balansta tekrar kullanılabilirmi.sağlamlığını nasıl anlarız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,493
Mesajlar
918,024
Kullanıcılar
450,468
Son üye
yusufozer165011

Yeni konular

Geri
Üst