Sirkülasyon pompası sıcaklığı

Tlghnplt

Üye
Katılım
1 Kas 2020
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
32
Bağ evine sobadan kalorifer sistemi yaptım. Devirdaim de ısınmada hiç bı problem yok. Toplamda 1.7 metre petek var. Ama motor biraz fazla ısınıyor. İçindeki sudan daha sıcak. Bu normal mi? Forumda veya nette hicbir bilgi bulamadım. Yardımcı olur musunuz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bundan var ama ölçüm yapabilirmiyim?
 

Ekli dosyalar

  • images (3).jpeg
    images (3).jpeg
    34.2 KB · Görüntüleme: 16
Isı ölçümü yapmıyorum ki zaten. Akım ölçüp motordaki sıcaklığın normalmi anormalmi olduğunu anlamaya çalışacağım.
 
Sıcak su devirdaim motorunun ısınması normal,boşta çalıştırma imkanınız varsa birde öyle deneyip sıcaklığını kontrol edin,elektriksel olarak da çektiği akımı
ölçmeye çalışın,yeterli sirkülasyonu sağlıyormu en önemlisi doğru yönde dönüyormu kontrol edin .
 
Isıtmaya başlatmadan soğuk suyla sirkülasyon yaptırıyorum. Isınma olmuyor. Yada su, motoru soğutuyor. Sirkülasyon yeterli, petekler ısınıyor. Yani motordaki ısınma dışında bı problem yok. Yönünüde ayrıca kontrol edeyim. Pens ampermetre bulabilirsem akımında ölçerek durumu netleştireyim. Cevabınız için teşekkür ederim.
Motorun sıcaklığı , içerisinden geçen suyun sıcaklığından daha fazla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst