Silo Projesi Hangi Sensör

gokhan1500

Üye
Katılım
20 Nis 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Abiler,dönem projesi olarak bir silodaki katı seviyesini ölçtürüp bunu PİC'e aktarmamız gerekiyor.Katı seviyesine göre PİC'te işlem yapcaz.Bu iş için hangi sensör kullanmalıyız?
 
bence bu iş için ultrasonik sensor iyi iş görür 0 24 ma çıkışını depo boş dolu durumuna göre kalibre edersen depo durumuna göre gelen analog degeri pic e okutursun ....
 
ferit arkadaşın dediği gibi ultrasonik seviye sensörü kullanmanı tavsiye ederim ama analog çıkış kısmını 0 -20 ma değil de 4- 20 ma olarak alıp okutursan daha sağlıklı bir çözüm olur. kolay gelsin.
 
evet atladım heralde o konuyu arkadaşın dediği gibi olursa daha iyi olur.4 20 ma daha avantajlı olur.
 
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Sistem şöyle olacak.Bir banddaki katı malzemeyi silonun içine boşaltcaz.Silo dolduğunda bant durcak.Silodaki ürün boşalmaya başladığnda tekrardan band otamatik olarak çalışcak.

Ultrasonic sensörü kullandığımızda katının silonun içinde düzlemsel olarak dağılmaması ultrasonic sensörü kullmamızı nasıl etkiler?

Kendimiz yapacağımız 30-40 cm boyundaki silo için hangi ultrasonic sensörü kullanmalıyız.

Edit:İmla Hatası
 
gokhan1500 ' Alıntı:
Silo dolduğunda bant durcak.Silodaki ürün boşalmaya başladığnda tekrardan band otamatik olarak çalışcak.
çizgisel algılama daha mantıklı olur, örneğin infrared alıcı-verici..
 
Sayın arkadaşım,

Ultrasonic pahalı bir çözümüdür, ama örnek vega firmasının bu konuda ürünleri var ama fiyatları 1000 euro üzerinde bildiğim. Bu tip uygulamalar için en ucuz çözüm kapasitif tip sensörlerdir ve genelde onlar kullanılır. bu sensörlerden silonun alt orta ve üstüne birer adet takılır. veya alt üst noktalara 2 tane konulur. Bu sensörler cam arkasından malzemeyi algılar yan silo dışına konur. Bu tip sensör piyasada bolca var ve fiyatı 30-40 euro bulunuyor ama iyi bir marka takmak lazım yoksa başına iş çıkarır. Ama ultrasonicde problemsiz diyemeyiz.

Diğer bir seçenek ise motorlu switchlerdir, bu da silo içine giren bir pervane vardır, malzeme dolunca pervane dönemez ve durur boşalınca pervane tekrar dolar bu tip mesela elimko da var. Bence en sağlam çözüm
 
Endress+Hauser FTM serisi olabilir. Sorunsuz çalışır
 
Bu iş için aklıma yatan robotik ugulamarda kullanılan ultrasonic sensörleri kullansak uygun olurmu.Sonuçta bizim yapacağımız silo maks. 50 cm boyunda olur.Burdaki seviyeyide ultrasonic sensörlerle tespit edebilir diye düşünüyorum.Bu şekilde doluluk oranınıda tespit edebiliriz diye düşünüyorum.

Burda robotik için ultrasonic sensör karşılaştırmaları mevcut.
http://member.e-jett.com/1142/images/USanaliz.gif
 
Bu sensörlerlede olur, sanırım pvc yasa beneri granül silosu falan bu uygulama, eğer öyleyse
imalatçılar genelde kapasitif kullanıyor ultrasonic o da çalışır ama pahalı o tur sensörler daha zor
uygulamalarda mesela svı, bal, asfalt vs de kullanılıyor benim gördüğüm ama katı da olur parasal
olarak pahalı olur o.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,204
Kullanıcılar
450,066
Son üye
Aleyna366372

Yeni konular

Geri
Üst