Sigortayı açtım elektrik gelmedi

Teşekkürler

device_name Cihazımdan your_app_name ile gönderildi
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yalnız ek olarak anlamadığım bir nokta var sigorta panosunu açtım maviyi faz yapmış prizi açtım faz sarı nötr kahve toprak mavi bağlanmış:) bizim apt. Kooeperatif isi oldugu için ve üst katda koridora lamba tesisatı çekmeyen adamdan her şeyi beklerim ve başladım ölçüm yaptım zaten topraklama beklemiyordum :) sıfırlama yapmışlar ölçtüğümde
Faz nötr 226
Faz toprak 226
Nötr toprak 0
Bu durumda toprak hangi kablo nasıl bulabilirim

device_name Cihazımdan your_app_name ile gönderildi[/QUOTE

Kaçak akım roleleri sıfırlama olan yerlerde sağlıklı çalışmaz. Bu binaya belki de hiç topraklama çekmemişlerdir. Bunu buatları dikkatlice inceleyerek ve ölçüm yaparak rahatlıkla görebilirsiniz.. Bir iş daha çıkıyor size. Topraklama çekmek. Eğer illa ki topraklama çekmek istemezseniz sıfırlamayı iptal edip kaçak akım rolesini kullanmanız lazım.. Kaçak akım rolesi toprak olmadan da vazife görür.. Ama topraklama ile baba oğul gibidirler.:) Bu baba ile oğulu ayırmayın bence:)
 
Takalım görelim nolacak yani dediğim gibi üst katda bir dairenin koridoruna aydınlatma tesisatı çekmeyen 3 metrede 6 tane parça su borusunu değerlendirip 3 ay boyunca farklı yerlerden su patlayan evi yapan kooperatiften her şeyi beklerim :)

device_name Cihazımdan your_app_name ile gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,249
Mesajlar
916,173
Kullanıcılar
450,060
Son üye
ali karaöz

Yeni konular

Geri
Üst