Siemens LOGO! 8.3 ile Yıldız-Üçgen Yol Verme Devresi Tasarımı ve Zamanlama Optimizasyonu

getawaycar

Üye
Merhaba arkadaşlar,
Siemens! 8.3 kullanarak bir 3 fazlı motor için yıldız-üçgen yol verme devresi tasarlamaya çalışıyorum. Motor 5.5 kW gücünde ve kontaktörlerle birlikte kontrol edilecek. LOGO Soft Comfort programında temel zamanlayıcıları kullanarak bir program yazdım ama geçiş sırasında motorun kısa süreli durduğu gözlemleniyor.

Zaman ayarlarını nasıl optimize edebilirim? Devrede termik röle de kullanıyorum, onu LOGO’ya nasıl entegre edebilirim?

Şimdiden teşekkürler!

Merhaba arkadaşlar,
Siemens! 8.3 kullanarak bir 3 fazlı motor için yıldız-üçgen yol verme devresi tasarlamaya çalışıyorum. Motor 5.5 kW gücünde ve kontaktörlerle birlikte kontrol edilecek. LOGO Soft Comfort programında temel zamanlayıcıları kullanarak bir program yazdım ama geçiş sırasında motorun kısa süreli durduğu gözlemleniyor.

Zaman ayarlarını nasıl optimize edebilirim? Devrede termik röle de kullanıyorum, onu LOGO’ya nasıl entegre edebilirim?

Şimdiden teşekkürler!
  • I1: Start butonu (NO kontak).
  • I2: Stop butonu (NC kontak).
  • I3: Termik röle (NC kontak).
  • Q0: Ana kontaktör (K3).
  • Q1: Yıldız kontaktör (K1).
  • Q2: Üçgen kontaktör (K2).
  • Timer1 (On-Delay): Yıldız süresi (5 sn).
  • Timer2 (Off-Delay): Geçiş gecikmesi (100 ms).

Start verdiğinde K3 ve K1 enerjilendir (Yıldız başlangıç).Timer1 sonunda K1 bırak Timer2 saymaya başlat Timer2 sonunda K2 ye çıkış ver (Üçgen çalışma). Termik rölenin NC kontağını LOGO nun bir girişine (örneğin I3) bağla I3'ü seri olarak stop butonu (I2) ile bağla.K1 ve K2 çıkışlarını birbirine ters bağla (K1 açıkken K2 kapalı olmalı ve tersi). Geçiş sürecinde kısa süreli güç kesiliyorsa Ana kontaktör (K3) geçiş sırasında kesme enerjisini K3'ü sürekli enerjili tut. Yıldız (K1) ve üçgen (K2) kontaktörlerinin aynı anda enerjilenmediğinden emin ol (50-100 ms gecikme yeterli kardeşim). özetle devren böyle olacak
Start (I1) K3 ve K1 enerjilendir (Yıldız).
Timer1 (5 sn) 5 saniye sonra K1 bırak.
Timer2 (100 ms) K2 enerjilendir (Üçgen). girdi devreye K3 hiç kesme
Termik röle (I3) veya Stop (I2) gelirsede tüm kontaktörler bırakılır haydi rastgele dene olmazsa ben bağlanırım sana hallederim ama halledersin detaylı yazdım .

Tamam, detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Çok teşekkür ederim.
  • I1: Start butonu (NO kontak).
  • I2: Stop butonu (NC kontak).
  • I3: Termik röle (NC kontak).
  • Q0: Ana kontaktör (K3).
  • Q1: Yıldız kontaktör (K1).
  • Q2: Üçgen kontaktör (K2).
  • Timer1 (On-Delay): Yıldız süresi (5 sn).
  • Timer2 (Off-Delay): Geçiş gecikmesi (100 ms).

Start verdiğinde K3 ve K1 enerjilendir (Yıldız başlangıç).Timer1 sonunda K1 bırak Timer2 saymaya başlat Timer2 sonunda K2 ye çıkış ver (Üçgen çalışma). Termik rölenin NC kontağını LOGO nun bir girişine (örneğin I3) bağla I3'ü seri olarak stop butonu (I2) ile bağla.K1 ve K2 çıkışlarını birbirine ters bağla (K1 açıkken K2 kapalı olmalı ve tersi). Geçiş sürecinde kısa süreli güç kesiliyorsa Ana kontaktör (K3) geçiş sırasında kesme enerjisini K3'ü sürekli enerjili tut. Yıldız (K1) ve üçgen (K2) kontaktörlerinin aynı anda enerjilenmediğinden emin ol (50-100 ms gecikme yeterli kardeşim). özetle devren böyle olacak
Start (I1) K3 ve K1 enerjilendir (Yıldız).
Timer1 (5 sn) 5 saniye sonra K1 bırak.
Timer2 (100 ms) K2 enerjilendir (Üçgen). girdi devreye K3 hiç kesme
Termik röle (I3) veya Stop (I2) gelirsede tüm kontaktörler bırakılır haydi rastgele dene olmazsa ben bağlanırım sana hallederim ama halledersin detaylı yazdım .
Tamam, detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Çok teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar,

Şimdiden teşekkürler!

ladder mi, fbd dilini mi kullanıyorsunuz?
çalışmanızı gönderirseniz incelemek isterim.

not: bu mesaj YZ tarafından gönderilmedi.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Geri