Servo motoru kısıtlayıcı olarak kullanmak için yardım

Katılım
28 Kas 2012
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba arkadaşlar servo motorunu vanayı kontrol edecek şekilde monte ettim fakat vana basınca göre belirli oranlarda açık veya kapalı olması gerekiyor.

servo motorun açılma veya kapanma oranını belirleyecek sensör 0,1 ve 0,9 volt aralığında ihtiyaca göre voltaj düşüyor veya yükseliyor.

Örnek olarak akım debisi normal iken 0,8 volt sinyal geliyor debi yükseldiğinde 0,9 volt sinyal geliyor veya tam tersi olarak debi düştüğünde 0,7 volt sinyal geliyor bu sinyalleri okuyup sıfır noktasını 0,8volta ayarlayacak şekilde bir sistem gerekiyor

benim istediğim servo motorun giriş voltajı düştüğünde ileriye doğru giriş voltajı yükselene dek hareket etmesi voltaj 0,8 bulduğunda durması yada tam tersi olarak giriş voltajı yükseldiğinde geriye doğru giriş voltajı 0,8 olana dek hareket etmesi 0,8 olduğunda durması bunu sağlayabilecek bir sisteme ihtiyacım var.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,251
Kullanıcılar
450,075
Son üye
oodak

Yeni konular

Geri
Üst