SENKRON DEVİR ?

Katılım
9 Kas 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
sENKRON DEvirle asenKron devir arasında ne kadar devir farKı olmalıdır sagLıklı bir Motorda... yardımlarınız icin Tşkler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Senkron ve Asenkron devirler arasindaki fark, uretilen motor icin neyse odur. Asenkron hiz dustukce motor mekanik olarak daha fazla yukleniyor demektir dolayisi ile cektigi akim artar. Bu akim sinirlar icinde gezindigi surece fark devir de gezinecek demektir.

Bu fark cok fazla degismiyorsa ya gereginden yuksek gucte motor kullanilmis ya da yukunuz fazla degismiyor demektir. Neden boyle bir soru sorma geregi duydunuz? Arada su kadar fark olmali demek yanlis olur. Motor akimi sinirlar icinde ise fark ne olursa olsun.
 
mrb arkadaşım.senkron motorda döner alan hızıyla mil devir hızı aynıdır.biraz zorlanırsa motor yanar.asenkron motorlar ise her şarta uyar.
 
Bu soruyu sormamın nedeni hep hayaLi oalrak hesaplama yapıyoruz iŞte kayıplar kaymalar filanlar fistanlar Oldugu icin sordum :S senkron devirle rotor devri asla aynı Olmaz ;)
 
arkadaşım sağol ama yanlışın var çünkü senkron makina motor olarak çalışırsa yanma söz konusu olmaz
 
Asenkron motorun butonsal ve elektriksel kilitlemeli devir yönü değiştirme kumanda ve güç devresini çizmek istiyorum bunu çizip slayt şeklinde hocama vereceğim lütfen yardım edin Türk normunda olacak.
 
Herkese teşekkür ederim ama lütfen biz yeni öğrenenler için biraz daha detaylı anlatın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst