sayaç reaktif ve kapasitif yazıyor

Katılım
7 Haz 2011
Mesajlar
24
Puanları
1
arkadaşlar : Çalıştığım sanayi bölgesinde on tane trafo vardır. Toplam gücü 5000 KvA, sayaç trafo merkezinde OG'den ölçüyor.Trafo merkezinin çıkışından beş kilometre yer altı XLP 20 km de havai ENH ile besleniyor. Tesis son güzün denendi ancak kış nedeniyle çalışmalar durduruldu. Sıcak alsfat,kum eleme ve taş kırma tesisidir. Trafo merkezindeki sayaç hem reaktif hem kapasitif yazıyor.Sayaç hatalı bağlandığı için kapasitif cezaya girmişti.Sayaçtaki hatalı bağlantıyı düzelttim reaktif yazmaya başladı ama kapasitif de sınırdadır. Doğrusu bu olaydanda yeni haberdar oldum çünkü önceden orada çalışmıyordum.Tesis çalışmasada hattın enerjili olması lazım çünkü orada kışın güvelikçiler kalıyor, en az 400 KvA ' lık bir trafo devrededir.Her trafonun AG'de kompazasyonu var henüz hiç biri devrede değil, direk bağlı kondasatör yok.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
OG deki XLPE kablolardan kayaklanan kapasitif etkinin elimine edilebilmesi için,şönt reaktör kullanmanız gerekir.Sayacınızın 1 saatlk 8.8.0 değerinden yararlanarak şönt reaktör kullandıktan sonra,kompanzasyon tesislerinizi de sağlıklı olarak çalıştırmanız halinde sorununuz çözülür.
 
teşekkür ederim sayın fahri yetiş.
1 nolu trfonun AG panosuna şönt reaktör kullanacam, ayrıca trafo gücüne uygun direk kondasatör kullanmam uygunmu.
 
Trafo sabit kondansatörünü,Kompanzasyon akım trafolarından önce,baraya veya trafo ucuna doğrudan bağlamanız gerekiyor.
 
Bu kadar og kablosunun olduğu bir tesiste trafo sabit kondansatörü kullanamnıza gerek olacağını sanmıyorum. Bunun yerine şönt reaktör miktarını düşürerek bunu sağlayabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst