Sarjlı süpürge anakart sıkıntısı

Katılım
10 May 2022
Mesajlar
115
Puanları
31
Yaş
20
20230112_122310.jpg
benim şarjlı süpürgenin dün gece elektronik kartında hasar oluşmuş bu resimdeki yanık olan taraftaki devre elemanlarını söküp yenisini taksam bu sorunu giderebilir miyim ? Bunun tamirini nasıl yapabilirim ?
 
Bundan bende yok

Ben sadece bu direnç benzeri elemanı değiştirip yenisini takıp sorunu giderebilir miyim diye düşünmüştüm

Sn @Under Ground ustam Kartın diğer tarafını görelim. mesajının karşılığı foruma gönderğiniz foto kalite çekim değil kaliteli çekim fotolar olsun demek istemiştim .

Arkadaşların yorumlarını beklemeniz .

Kolay Gelsin . Sağlıcakla .
 
Doktora gidince de "hastayım" demekle olmuyor maalesef! Doktor daha ayrıntılı şikayetleri soruyor. "Hasar oluşmuş" demek nedir? Ne oldu da hasar oldu, hangi hasar, muhtemelen çalışmıyordur. Bu tür arızalarda önce besleme kablosunun sağlamlığına bakılır. Karta kadar her iki kablo da sağlam geliyor mu? Sonra şarj için fişi prize takınca herhangi bir ışık, ses var mı? Piller güç veriyor mu, tek tek gerilimleri ölçülmelidir? Herhangi biri arızalanmışsa yine çalışmayacaktır. Buraya kadar her şey yolundaysa o zaman beslemenin girdiği yerden itibaren devre elemanları tek tek ölçülmelidir. Yoksa papatya falı açarak şu elemanı değiştirirsem olur mu sorusu çok isabetli olmayacaktır!
 
Arkada bir entegre ve transistörler var . Onların sağlamlığı kontrol edilmeli. Sadece direnç mevzusu olması zayıf olasılık .

Bu cihazdan bir adet almayı düşünüyorum prmosyon parasıyla . Daha doğrusu kamuya kazandıracağım :)
Kontrol ettim çalışıyor ama pili takınca çalışmıyor
Sevgili usta ve üstadlar sıkıntı elektronik kartta değil pilde imiş daha demin başka bir pil ile kontrol ettim kart çalışıyor yardımlarınız için teşekkür ederim ve vaktinizi çaldığım içinde özür dilerim. İyi günler 😀😀
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst