samsung dome kamera

redbullife

Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
110
Puanları
1
10you2r.jpg


Merhabalar:
Elimizde bulunan samsung dome kamera beslemesi 12 vdc,trafodan kaynaklanan bir problemden dolayı cihaza 220 volt gidiyor ve sonuç malüm.Bu besleme ünitesini yaptırabilirmiyiz,diğer devrelerede zarar vermiş olabilirmi bununla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.....
 
Merhaba,
Kamerayı görmeden birşey söylemek zor, eğer o kadar büyük bir voltaj cihaza girmişse, kameranın en hassas elemanı olan CCD veya DSP ye kadar zarar vermiş olabilir.
 
Toplam 12 adet kamera aynı sorundan yandı kimilerinde yüksek voltajdan dolayı kararma,kimilerinde o kararma yok sadece besleme ünitelerinde kararmalar mevcut içlerinde bulunan koruma sigortaları sağlam....
 
Eğer koruma sigortası atmadıysa büyük ihtimalle devrelere zarar gelmiştir. Yine de tamir etmeyi bir denemek lazım. Sağlam bir besleme devresi ile tek tek tüm kameraları test etmek gerekir.
 
benzeri bir durum benım musterımdede olmustu fakat her nekadar hepsını tek tek servıse alıp baksamda kameralar kayıt cıhazı adaptor monıtor hepsı yenılendı yuksek gerılım hepsını ucurmuş cunku gelen 220 regülatöre girmesi gerekirken direk geldiği için hepsı yanmış tekrar kurduktan sonra tam regüleli kesintisiz güç kaynağı kullanırsan aynı sorunu tekrar yaşamazsın .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst