Ac-dc adaptörü Dc güç ile çalıştırma

Katılım
18 Mar 2020
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
33
Öncelikle herkese selam olsun arkadaşlar.

Benim için büyük; sizler için küçük bir sorudur bu konuyu açmama sebep. Süreç hakkında kısa bir bilgi verip soruyu en son sorayım.

Kendi hobi bahçemde güneş paneli ile küçük çaplı elektrik işlerini hallediyorum. Evden uzak olan bu bahçede güvenlik problemini çözebilmek için bir adet kamera ve ona internet sağlayacak point to point acces point kullanıyorum. Bunlardan kameranın adaptörü 220v Ac giriş 12v dc çıkış iken acces pointin 220 ac giriş 24v dc çıkış. Bunları inverter ile çalıştırabiliyorum ancak inverterin boştaki yük kaybı özellikle kışları enerjinin yetmemesine sebep oluyor. Hal böyle iken ben inverteri sistemden çıkarıp doğrudan şarj regülatöründen aldığım 12 volt elektriği cihazlara bağlamayı düşündüm, 24v ihtiyacı olan adaptörü de Lm2577 voltaj yükseltici kullanarak istediği voltaj seviyesinde çalıştırmayı düşündüm.

Neyse hal böyleyken ben adaptörlere çıkış güçleri kadar DC voltaj verince çalışmıyorlar, ortalama her ikisine 35 volt verince çalışmaya başlıyorlar. Sorum da tam olarak bu noktayla alakalı.

AC ile çalışırken 220 voltta sorun çıkarmayan adaptörler DC voltta bu şekilde çalışmayla sıkıntı yaşarlar mı? Bu kullanım şekli uzun süreçte adaptör ve cihazlara zarar verir mi?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Adaptörü devreden çıkarın direk yükseltici ile 24 volt verin.
12 volt olan zaten aküden alacak.
35 volt sıkıntı yaratır.
Sizin sorununuz 2577 nın akımı yetmiyordur.
Daha yüksek amperli olanları deneyin.

örnek
https://urun.n11.com/diger/boost-co...virici-voltaj-yukseltici-regulator-P220836938
Hocam DC 35 volt doğrudan cihazlara gitmiyor, adaptörlere böyle girip cihazlarına ihtiyaç duydukları voltaj seviyesinde ulaşıyorlar. Yani cihazlar için değil de adaptörler için AC 220 giriş yerine DC 35 volt giriyor. Adaptör içinde AC olarak geçmesi gereken diyotlardan DC olarak geçiyorlar. İşte merak ettiğim adaptör içinden AC olarak geçilen yerden DC geçmesi sorun mudur?

Access point'ın adaptörü RJ-45 kablo üzerinden cihaza hem veri hem de güç sağlıyor. O sebeple adaptörsüz cihazı çalıştıramam.
IMG_20200323_221123.jpg


Ayrıca Lm2577 4 ampere kadar dayanıyor diye biliyorum. Ben cihazları voltaj yükseltici ile ayrı ayrı denedim. Kameranın adaptörü etikete göre 12 volt 1000mA güç sağlayabiliyor, demekki kamera maksimum bu değeri çekiyor. Ve Lm2577 bu akımı çok kolay verebiliyorken adaptör yine de yüksek voltaj gelmeden çalışmıyor.

Şöyle bir ekleme yapmam da yerinde olacaktır. Kameranın adaptörüne 30'lu voltajlar verip güç vermeye başlayınca voltaj yükselticinin en düşük ayarı olan 12.7'de bile çalışmaya devam ediyor. Yani içindeki bir parçanın belli bir güç yüklemesi tamamlanınca en düşük dc voltaj da da çalışıyor. Aynı şey access pointin adaptörü için de geçerli.
 
Son düzenleme:
Bu tip adaptorlerin 220 volt kismindan dc ve belirttiginiz gerilimleri vererek calistiramazsiniz.

Olmasi gereken elde ettiginiz duzgun dc voltaji cihazinizin girisine vermektir.
 
Bu tip adaptorlerin 220 volt kismindan dc ve belirttiginiz gerilimleri vererek calistiramazsiniz.

Olmasi gereken elde ettiginiz duzgun dc voltaji cihazinizin girisine vermektir.
Yukaridaki resimde görüldüğü gibi access pointe RJ-45 kablo ile güç gidiyor bu sebeple adaptörü kullanmak zorundayım.

Ancak çalışmaktan yana sıkıntı yok, kondansatörün şarjı için bir müddet yüksek DC voltaj verince normal olarak çalışıyor adaptörler. Sonrasında voltaji düşürsem de çalışmaya devam ediyorlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,237
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst