Sıvı dolum otomasyonu tasarım hakkında

Katılım
5 May 2017
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
27
Merhaba, plc dersi projesi olarak sıvı dolum otomasyonu yapmayı düşünüyorum. Sistemde 24v luk su pompası ve bir adet plc kullanacağım ( analog modül yok )

Sistemde kullanmam gereken sensör ve mekanik tasarım hakkında önerileriniz var mıdır?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba,
Sıvı dolum otomasyonu derken , en basitinden alt sınıra geldiği zaman pompa çalışsın içeriyi doldursun üst sınıra geldiği zaman pompa dursun gibi birşey yapacaksındır. 2 adet sıvı seviye sensörü ve pompa için röle yeterli. Ve plc olmadan da bu sistemi kurabilirsin aslında. Daha ayrıntılı bir kontrol istiyorsan yazarsan yardımcı oluruz.
 
Evet dediğinuz givi plc olmadan da yapilabilir arduino ile ancak elimde hmi da oldugundan plc ile yapacağım.

Sensor olarak ne kullanmam gerektiğini bilmiyorum link atarsanız sevinirm.

Ayrıca mekaniği için 2 adet damacana tarzı uygulama olsun istemiyorum daha göze hitap edicek birşeyler hayal ediyorum o konuda da yardım ederseniz sevinirim
 
PLC olmadan yaparsınız derken rölelerle yapabilirsiniz kontrolcü olmadan anlamında söylemiştim.
mekanik olarak hayalgücünüze kalmış birşey.
Sıvı seviye olarak analog çıkışı olanlardan alma bence proje için fazla masraflı olur. su o seviyeye gelince kontak veren sensörler var.
Manyetik Sıvı Seviye Sensörü - Plastik Seviye Şalteri - PP Malzeme - IP67 başlığı altında bir ürün var mesela.
 
Pompa motoru ile kazan, bidon gibi bir şeyi doldurmak için kullanabilirsiniz. Kazanın içine şamandra topu gibi birşey konumlandırıp doldukça yukarı kalkar. Dolum limitine bu topu veya topa bağladığınız bir aparatı algılayacak bir sensör koyabilirsiniz. Dolunca motoru durdurursunuz. Şamandra topu yerine sıvı seviye rölesi vb birşey de kullanabilirsiniz.

Kazandan da şişe kavanoz gibi birşeylere de dolum yapmayı isterseniz zaman akışlı dolum ile dolumda yapabilirsiniz.

youtube da dolum makinaları ile ilgili videoları inceleyebilirsiniz. Kolay gelsin.
 
Merhabalar,
GMTCNT PLC kullanmanı tavsiye ederim kardeşim. Arayüz de program yazmak çok kolay, üstelik yerli bir marka destek konusunda da oldukça iyiler.
 
Alt ve üst seviye sensörlerininin sıvının dalgalanmasından etkilenmesini engellemek için OnDelay timer (geçikmeli kapatan) koymak her zaman iyidir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst