CNC için su havuzu

Dust collector var makinada. İyi kötü yapmış süpürgeden bozma bir şey. Fakat hem ciddi ses yapıyor hem de yağla iyice yapışan ağır aluminyumları çekemiyor. Sizde de böylemidir bilemiyorum.

Ev şartlarında o su işi çok zor oluyor. Ne musluk ne de gider var. En azından bu şekilde hiç dokunmadan uzun bir süre kullanabilirim. Ama dediğiniz gibi tek bidon daha pratik olabilir. Hiç kontrole filanda gerek kalmaz.
 
bu sistem işinizi görür anlamadıgınız bir yer varsa sorabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • cnc sogutma.png
    cnc sogutma.png
    21.2 KB · Görüntüleme: 32
Dust collector dedinizde iyi oldu...

Şimdi çoğu arkadaşımız ya evinde bir odayı zapt ederek çalışmalarını gerçekleştiriyor yada garajlarını... (şahsen ben bir odayı doldurmuş durumdayım.) Herkes gibi cnc yapıyoruz yaptık yapacağız diye girişiyoruz ama dust collector yapan yok. hanımında yüksek müsadesi ile dust collector yapmam gerektiğini anladım. kabinli cnc iyi fikirdi fakat, şimdide kabin içerisindeki tozu çekebilecek bir sistem uydurmam mantıklı olacak. neyse, gel uğraşma sessiz torbasız elektrik süpürgesi al işini görsün derseniz tek korkum uzun saatler çalışırsa bu elektrik süpürgeleri bozulabilir mi? deneyimleriniz nedir? yada kendimiz mi yapalım? salyagoz sistemli cylon birşeyler?
 
Bilmedigimden soruyorum. Havuzun tabanini mukemmelen dumduz yaptiniz diyelim. Parcayi nasil sabitleyeceksiniz? Havuzun tabaninda T slot mu olacak?
 
Protezler eskisi gibi değil. Yeni nesil protezlerin yarısı fiber, yarısı aluminyum. İnce uzun fiberleri kesip dik konumlandırıp aluminyum blok içerisindeki yuvalara saplanıyor. Daha sağlam, esnek ve hafif oluyor. Böylece içerisine battery, IMU, motor yerleştirilebilyor.

Axtion ottobock2.jpg
 
Son düzenleme:
Hiç bir işe yaramaz bu.

Kalıpçı frezesinin koordinat sehpası gibi bir tablası olmalı. Bu tablada T slotlar ve slotların başında-sonunda su tahliye kanalları olmalı. Tablanın 4 tarafında kazara suyun dışarı akmasını önlemek için ince duvarlar olmalı. Yanlış anlaşılmasın. Ben yapacak olsaydım böyle yapardım. Yani gerekli ölçülerde sigma yüzey profili alırdım ve yaptığım havuza güzelce dizer sabitlerdim. Gerekirse profiller arasına silikon çekerdim. Suyun profiller arasına girmesini önlemek için. Girse bir şey olmaz fakat zamanla koku yapabilir. Su profillerin kanallarından tahliye tarafına doğru akardı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst