Sık sık aç kapa yapmaya dayanıklı lambalar

meccheng

Üye
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33
Puanları
1
merhaba arkadaşlar

banyo gibi mekanlarda sık sık açma kapama yapmaktan dolayı lambaların ömründe ciddi bir azalama oluyor. sık sık açama kapamaya karşı dayanıklı lamba çeşitleri hangisidir. önerilerinizi bekliyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Aynı sorun bende de var tasarruflu ampullerin aç-kapaya yada fotosel çıkışına bağlanmasının ömrünü azaltığını biliyorum kat koridorlarında bulunan havuz içi 18 waat fluoresan aydınlatma önüne fotosel bağladığımda sık sık armatür değimi yapmak zorunda kaldım sanırım elektronik balansı lambalarda bu iş için uygun değil tavsiyelerinizi bekliyorum..
 
Tasarruf çok da önemli değilse sık sık açılıp kapanmaya akkor flamanlı lambalar,halojen spot lambalar çok daha uygundur.

Tasarruf çok daha önemliyse led,power ledli armatürler sensörlerle sık sık açılmaya daha uygun olur.

Pır devrelerinde yalnızca akkor flamanlı ampüller yaygın olarak kullanılır,tasarruflar kullanılmaz..

Çünkü tasarruf lambaları sensörlerle sık sık açılıp kapanmaya hiç uygun değildir,kısa zamanda ömürleri biter.Bunlarında sıcak ve soğuk flamanlı olarak çalışan değişik tipleri vardır.Soğuk flamanlı devre yapısında olanlar,sık sık açılıp kapanmada daha da çabuk ömürlerini tüketir,sıcak flamanlı devre yapısındakiler sık sık açılıp kapanmaya daha çok dayanır.Banyo,sauna,vb.çok sıcak ve çok nemli ortamlardaki tasarruflar,bir de sık sık açılıp kapanmayla veya sensör denetiminde çalışmayla birleşince,ömürleri iyice de kısalmaktadır.Gözlem ve araştırma sonuçları ayrıca bunu ispatlamıştır.Kolay gelsin.
 
ben led lamba yaptım 3 watt 7/24 devamlı yanıyor banyoda evın çoğunluğunda led lamba var bır ata sözü terzı sokuğunu dıkemezmış derler yıllarca tedaş ı zengın ettım ayda 120-130 tl fatura ödüyordum bu ay 55 tl onumuzdekı ay 40 tl uzerıne çıkmaz kombi yanmıyacak evde tv devamlı açık bulaşik makınesı her gun çalışıyor çamaşir haftada bır:) arkadaşlara tavsıye edılır led lambaları PCB baskılı devresını yaptırdım smd led kendım montaj yaptım hazır kullanmadımisinma problemını çift yuzlu bakır plaketten baskı yaptırdım kalınlığı 25 mm ön kisma ledlerı montaj ettım arka kısım olduğu gıbı bakır soğutma için ılave yapmak için dızayn etmıştım ama gerek kalmadı isinma olmuyor led lambalarda isi çok onemlı
 
ey gidi sarı ampüller. kısa devrede sigortayı attırır ama patlamaz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst