Sürekli Termik Atma Problemi

mekaniktir mekanik:D
motorun önündeki yükü (redüktör,pompa,vs.ne döndürüyorsa) motordan ayırıp start ver boşta da termik açıyorsa motorda mekanik problem vardır yada motor kavruk ki 10dk gibi bir süreden bahsediyorsun kavruk olma ihtimali yüksek.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
termik röle nin değerlerinin doğru olup olmadığndan emin olmalısın.Ayrıca termik ayar sahasının doğruluğunu kontrol etmelisin.Eğer ki yanlış seçim ise bir üstünü denemelisin.
 
motorun 2.2 kw sa 4-6 mkş kullanman lazımmkş ayarınıda 4.5 gibi ayarlaman lazım vekablolar gevşek olabilir o yüzden aşırı akıma gecer yegen ...
 
YA elk_54 bari motorun amperini çektiği akımı ölçüp buraya yazsaydında sevgili arkadaşlarımı bukadar uğraştırmasaydın :D eğer çektiği amper normalse rotoru elle çevir bi bak eğer oda normalse motora bağlı yüke bak oda normalse diğerleriyle aynıysa TERMİK üzerindeki akım değerini arttır max akıma göre eğer yine attırıyorsa böyle bişey olamaz MESLEĞİ BIRAKIRIM :p :D :D
 
yok yha hocam neden bırakcaksın mesleği motor soğuk odada çalışıyor ve içerisi doluydu boşalınca girdik baktık klemens kutusunda bağlantı ucu çıkmış teşekküler.
 
yok yha hocam neden bırakcaksın mesleği motor soğuk odada çalışıyor ve içerisi doluydu boşalınca girdik baktık klemens kutusunda bağlantı ucu çıkmış teşekküler.

Her zaman söylerim: her arızada, arıza bulma yönteminiz basitten zora doğru olmalıdır. Yoksa örnekte olduğu gibi basit bir arıza için saatlerce uğraşırsınız.
Neticeyi paylaştığınız için teşekkürler.
 
eyyyyyyyy elk_54 klemens kapağını açıp bakmadında buralarda mı uğraştın :):):):):) neyse arızayı bulmuşsun ya orası önemli :) hadi hayırlısı artık :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst