Sürücülerde neden doğrultucu devresi kullanılır?

_UnKnowN_

Üye
Katılım
20 Kas 2020
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
23
Merhaba, sürücülerde doğrultucu devreleri kullanılmakta olduğunu biliyorum ancak bu devrelerin sürücülerde akımı doğrultmaktan başka bir görevleri var mı? varsa nelerdir?

İyi Günler..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bak şimdi ben yine sesli düşüneceğim. yaw bu adamlar ne kadar akıllı 220-380 volt giriyorsun adamlar bir de voltajı doğrultuyorlar neden acaba. o ne üzerinde işlemci, işlemci ac ile çalışır mı? çalışmazzzzz. işlemcinin verdiği komutları yerine getiren elemanlar, hadi yawww bunlarda ac ile çalışmaz, ac de çalışanı var ama, galiba dc çalışanlar daha verimli. adamlara bak yawww birden fazla dc çıkışlı yapmışlar kartın üzerine neden ki? haaa ben yine anladım ki bu bileşenlerin hepsi aynı voltajda çalışmıyor. helal olsun be adama iyi kafa patlatmış.
sanırım sesli düşüncem biraz olsun yardımcı olmuştur. susturdum onu çenesi çok düşüktür.
 
Son düzenleme:
bak şimdi ben yine sesli düşüneceğim. yaw bu adamlar ne kadar akıllı 220-380 volt giriyorsun adamlar bir de voltajı doğrultuyorlar neden acaba. o ne üzerinde işlemci, işlemci ac ile çalışır mı? çalışmazzzzz. işlemcinin verdiği komutları yerine getiren elemanlar, hadi yawww bunlarda ac ile çalışmaz, ac de çalışanı var ama, galiba dc çalışanlar daha verimli. adamlara bak yawww birden fazla dc çıkışlı yapmışlar karın üzerine neden ki? haaa ben yine anladım ki bu bileşenlerin hepsi aynı voltajda çalışmıyor. helal olsun be adama iyi kafa patlatmış.
sanırım sesli düşüncem biraz olsun yardımcı olmuştur. susturdum onu çenesi çok düşüktür.
Teşekkürler Ustam, yeterli oldu var olun.
 
usta bir soru da benden half bridge topolojisiyle çizdiğim dc motor sürücümde ırfp260m mosfet kullanıyorum ve 48 voltta 3kw lık bir motoru sürmeyi hedefliyorum ama aklımdaki soru şu mosfetlerin frekansını ne kadar seçmeliyim neye göre seçmeliyim . anahtarlama hızı arttıkça anahtarlama kaybım azalıyor daha az ısınıyor mosfetler ama bu seferde gürültü artıyor cevaplarsanız sevinirim ..diğer arkadaşlarda soruyu üstlerine alınabilrier :)
 
Frekans arttıkça anahtarlama kaybın azalmaz, artar.. Bu konuda çalışmam olmadı fakat frekansı motorun enduktansina uygun seçmen gerekir. Frekans yuksek olursa akım yükselmeye fırsat bulamayacak diye düşünüyorum. Ve nihayetinde tork da düşer. Deneme yanılma ile optimum birşey bulabilirsin, bence 1-2 kHz civarı iyi olabilir.
 

cevaplarınız için teşekkür ederim​

silvestir ; akımı frekans ile değilde duty cycle değerimiz ile ayarlıyoruz diye biliyorum tek faz dc için . bir kaç deneme yapmam lazım haklısınız ama neye göre değiştiğini anlamaya oturtmaya çalışıyorum birazda..​

motor endüktansı 0.019mH bu endüktans değeri için denemelere 2 kHz den mi başlayayım​

elimde var bende kullanmak istiyorum :) ama şu elimdeki devreyi çıkarmam lazım
 
48 voltta 60 amper çekse :

60=48t/20
t=25us en az bu kadar on time olmalı. %10 duty minimum olsa 25 us nin 9 katı da kapali kalmalı. Yani 1 saykil 10x25 = 250us.

1000000us/250 = 4khz maksimum frekans olabilir. Bunun altında kalmak gerekir benim fikrim.
 
images (22).png

Yani 20khz yaparsan atıyorum motor sargısı 10ampere kadar yukselip sıfıra düşer. Tabi mosfet az ısınır ama tork çok azalır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst