rg6-u6 kablo sinyal sorunu

jirrenas21

Üye
Katılım
10 Mar 2010
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
38
Multiswitch ten aldığım tv sinyalini rg6-u6 ile en fazla kaç metreye kadar taşıyabilir.(şuanda 75m de sinyal alamıyorum ama yakın mesefelerde sıkıntı yok.) cevaoplarınız için teşekürler.
 
En kaliteli kablo ile 60 metreye kadar sinyal alabilirsiniz fakat çin malı kablolarda bu 30-40 metreye kadar düşer.
Türk malı bakır kablo kullanın..
 
ören kablo kullanıyoruz ne kadar kaliteli bilemiyorum ama
 
enteresan bir olay, ben u4 ile 100mt de 6 derece kayıp verdiğini gördüm, ama bakır fly idi, bir regülatör fabrikası anten kablosu imalatına başlamış denemek için aldım topu açmadan denedim,
 
peki bu sinyal kuvvetlendiriciyi tam olarak kablonun neresine montaj ediliyor.multiswitchin hemen çıkışına mı kablonun ortasına mı sonuna mı?

Normalde kullanım şekli, sinyalin zayıflamaya başladığı orta nokta,Receiverin girişine de takılabiliyor ancak tamamen ölü noktaya takmanın bir anlamı yok.75m de sinyaliniz zayıflayabilir ancak kayboluyorsa o kabloyu çöpe atın.Yarın havayi şartlardan etkilenmeye başladığında kabloyu tekrar değiştirmeniz gerekecektir.Ne marka kablo kullanıyorsunuz bilmiyorum ama sanırım piyasadaki çin malı boya kaplamalı kablo kulanıyorsunuz. Hirschmann, Ören ,Reçber, Klass gibi markalı kablolar tercih edin.Ayrıca multi swich çıkışı kaç desibel,çanak ile arası uzun ise sinyal kayıpları buradan başlamış olabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst