RF ile arduino kodlarını çalıştırmak ?

C# ta ihtiyacım olan tek şey bir butona basıldığında RF modülünü tetikleyecek ve oda diğer RF-Arduino ikiliisini tetikleyip ledlerin yanmasını sağlayacak.
Sonuç olarak, bilgisayar kontrollü kablosuz olarak led sistemini yönetebilir halde olacağım.

Hocam peki bir sorum olacak C# ile bir fotoğraf makinesi usb portuna bağlandığında "çek" gibi bir komut verdirip bilgisayardan makinenin fotoğraf çekmesini sağlayabilir misiniz ?

Fotografı USB üzerinden çektirmek istiyorsan, kullanacağın makinanın protokolünü bilmen gerek. Nette bazı eski makinalar için kodlar vardı. 4-5 yıl önce ilgilendiğim konu. Protokol, döküman bulmak zorlayabilir.

Kolay yolu ise Foto makinanın remote deklanşör portunu kullanman. Canon makinada 3 adet pin vardı. Biri şase. Kablonun birini opto vs. ile kısa devre edince netleme yapar, diğerini kısa devre edince de foto çeker şeklinde çalışıyor.
Bunun dışında atıyorum, 100 Hz verirsen netler, 200Hz verirsen çeker gibi ses girişini-çıkışını kullanan makinalarda vardı. Sony idi yanlış hatılamıyorsam.

Olaki, eğer özellikle yeni model Canonlar için USB protokolu, döküman vs. bulursan ben de isterim.

RF konusu için, NRF için bir kütüphane bulursun. Alıcı ve vericiyi konfigüre et.
Mesela Netle diye data gönder ve alıcıda bir pini high yap, çek gönder ve alıcıda başka bir pini high yap gibi birşey olacak. Işık içinde bir komut uydurursun..

NRF SPI çalışıyor. FT232 için PC ye SPI çalışacak şekilde sürücü yüklersen tek arduino ile yapılabilir. FTDI nin sitesinde dökümanları vardı. Kendi adıma gerçekte denemiş değilim.
 
Teşekkürler arkadaşlar.
NRF24L01 aldım bugün. Bir modülü alıcı diğerini verici olarak kullanacağım.
UNO ve MEGA ile haberleşme yapmayı planlıyorum.
Tek bir basit ledle bu işe başlarsam ki nette örnekleri var daha sonra c# arayüzü biraz adha kolay bir iş sanırım.
NRF24L01 Arduino ya bağlarken 5V , 3.3V gibi bir ayrım söz konusu 5 e bağlanırsa vs vs birşeyler diyorlardı.
Bu 5V ve 3.3 V ayrımı VCC için mi yoksa digital çıkışlardan 5v veriliyor oda modüle (nrf24l01) zarar veriri düşüncesi mi ?
Yani bağlarken öyle bir planlama var mıdır ?

Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst