reaktif tüketim

Sadece alıntı yapmak yasaktır. Forum kurallarını okuyunuz.


Düzenleme: Roboelektronik 25.05.2008 17:56
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sayın atax1976;

Tekrar ediyorum cos-fi'yi 0,95'e ayarlamakla, röleye kompanzasyonu %33'te yap demektesiniz bir.

İkincisi sayacınız eğer mekanik ise dediğiniz gibi olurdu (Kapasitif yazarken indüktif dururdu). Dengesiz yüklerde fazın bir kapasitif yüklenirken diğeri indüktif yüklendiği durumlarda (rölenin her faza ayrı ayrı müdahale edemediği, geç müdahale ettiği durumlarda), sayacınız elektronik ise, hem indüktif hem de kapasitif yazar.

Ayrıca alıntı yaptığınız mesajın devamındaki mesajınızı, alıntı dışına yazınız ki mesajınız silinmesin...
 
sn. Atax1976 arkadasim...

Yaptiginiz islem, Enduktif degeri %28 seviyesinden %18 seviyesine dusurmustur,bu olumlu bir sey...
Fakat kapasitifiniz %4 seviyelerinden %19 seviyelerine firlamis...bunu istemiyorduk...
Bir devreye sabit bir kapasitif yuk bagladigimizda, enduktifin dusebilmesi icin kesinlikle ayni anda hem enduktif yukun cekiliyor olmasi ve es zamanda uygun degerdeki kapasitifin devrede olmasi gerekli....Birisinden birisi olmadi mi ya kapasitif yemeye mahkum oluruz ya da enduktifi...sistemde enduktif yokken ya da cok azken kapasitor devrede olmamali...
Acil durumlar icin gecici cozum olarak ben sabit kondansator bagladigim zamanlar cok oldu...Ama mutlaka kontrollu yapiyordum...Gece yarisindan sonra ya manuel olarak ya da zaman saati yardimiyle sabiti mutlaka devre disi birakiyordum...( santiye guvenlikcilerine elektrikten anlamadiklari halde cok sigorta actirip kapattirdim:)
Ozetle demek istedigim: yukun azaldigi saatlerde bu sabit kondansatoru devreden mutlaka cikar...
Dedigim gibi,bu,gecici acil bir cozum hali...Mutlaka ayarlari saglam tam otomatik bir kompanzasyon tesisini gecikmeden hazir et derim...kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,765
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst