Reaktif ceza

STB1907

Üye
Katılım
16 May 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
Tedaşın bir müşteriye ait tesis için "tesiste görülen özür veya eksiklikler" belgesinde tesiste özür veya eksik görülmemiştir tutanağı olmasına rağmen daha sonra kompanzasyon yapılmadığı için reaktif cezaya düştüğünü belirterek ceza kesmesi doğru mudur?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kw yı belirtmemişsin 9 kw yı geciyorsa tesiste kompanze takılması gerekir aksi taktirde REAKTİF cezaya maruz kalırsınız
 
ben zaten tedaşın kontrole gittiğinde tesiste özür ve eksiklik yoktur raporunu soruyorum.kompanzasyon olmamasını eksiklik olarak bildirmesi gerekmez miydi.
 
ZEVK PARAYLA OLUR HESABI, siz ister kompanzasyon tesısı yaptırı tasarruf edersınız, ister yaptırmaz bedelini ödersiniz. Bu TEDAŞ ın yaptırım zorunlugu olan bır husus değil. Özel olarak önerebılırler belkı. Onların baktıgı yerler hayatı önem tasıyan noktalar, ölçme devreleri vs.dir..Hem düşünün yaptırmadıgınız bir tesisi için zaten sizden para alıyorlar, niye hatalı eksık desınlerki..
 
yılardan beri cok iyi calışan sistemimiz vardı dahaki düne kadar bir farenin gazabına ugrayınca kadar şu anda 42.480 kwh reaktif yazmış oran%28 müdahale ettik ama büyük ihtimalle kurtarmıyacak biz bu miktara nekadar reaktif ücret öderiz .
 
Önceki faturalarınızda,Tl/kvarh fiyatı vardır.
 
ilk defa reaktife giriyoruz aktifin var ama reaktifin birim fiyatı yok
 
0,133 ! gibi kabul edebilirsiniz.Liste ekte.
 

Ekli dosyalar

  • 1.4.2015 Tarife.rar
    41.2 KB · Görüntüleme: 13

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst