Reaktif ceza sıkıntısı

tex

Üye
Katılım
15 Kas 2013
Mesajlar
137
Puanları
1
Slm arkadaşlar bu faturada reaktif endüktiften cezadayım ben bu faturayı hesapladığım zaman hem endüktiften hem kapasitiften ceza sınırını aşmış olarak görüyorum ana sayacıma 9 adet ara sayac bağlı ve her birinde bir adet dalgıç pompa ve münferit kompanzasyon mevcut fakat endüktif ve kapasitif cezaya neden bitlikte düşüyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.
20170929_134615.jpg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
enduktıf veyakapasitif cezanın hangisi yüksekse, onu ödersiniz. Sabit kompanzasyon oldugundan, motorların yüke girip cıkmasına göre kapasitife girmenız mumkun. Her motorun kendi sayac menusunden endüktıf veya kapasıtıf durumlarını takıp edebılırsınız. Sayaclarınız, elektronık sayac ise.
 
Sayın zeybek yardımlarınız için teşekkür ederim dediğiniz gibi sayaç menüsünden tek tek kontrol ettik ve kondansatör değerleri ve cos fi normal durumda,yani bu iki değerden birinden cezaya girmememiz için merkezi kompanzasyon yapmak zorunda mıyız?Başka alternatif yok mu?
 
Cosinüsfinin normal olduğunu nereden gözlemlediniz.Eğer normal ise neden ceza geldi.Merkezi kompanzasyon yapmanız şart değil fakat bağlamış olduğunuz kondansatörler kapasite kaybetmiş olabilir ve siz bunların sağlam olduğunu zannedip yanılıyor olabilirsiniz.Sayaç ekranında cosinüs değerini görebilirsiniz.Normalde her faz için hem kapasitif hemde endüktif reaktif eş zamanlı olması imkansızdır.Fakat farklı zamanlarda kapasitif yada endüktif olması değerleri yükseltir.Yada fazlardan biri kapasitif diğeri endüktif olursa sayaç her ikisinide yazacaktır.Önce kondansatörlerden başlayarak reaktif analizi yapmanız gerekir.
 
Burada 9 adet kombi ara ,1 tane de X5 ana sayaç bulunmaktadır bütün sayaçların tüketim değerlerini (aktif,reaktif ,kapasitif)takip ettim hepsi normal fakat faturada görüldüğü gibi endüktif tüketim de ceza kapasitif tüketim de artış görünüyor.
 
Yani benim aklıma gelen de şu motorlar tek tek çalıştığı zaman normal değerler de gidiyor fakat hepsi bir yüklendiği zaman kapasitif artış olabilir mi?
 
Sayac ekranında, o anlık değeri ınduktıf, capasitif
işaretleri iğkle görürsünüz. Sayac kılavuzundan takıp ederek analız edersin.
 
Yani benim aklıma gelen de şu motorlar tek tek çalıştığı zaman normal değerler de gidiyor fakat hepsi bir yüklendiği zaman kapasitif artış olabilir mi?

Motor güçleri ve bağladığınız kondansatör güçleri nedir?

Münferit kompanzasyonu başka nereye (hangi yüklere) yaptınız?

Saygılar....
 
Yani benim aklıma gelen de şu motorlar tek tek çalıştığı zaman normal değerler de gidiyor fakat hepsi bir yüklendiği zaman kapasitif artış olabilir mi?

Her motora uygun değerde kondansatör kullanmanız halinde neden kapasitif artış olsun ki sonuçta motora paralel bağlı motorla birlikte devreye girip çıkacak bu dediğiniz ancak motor 5 kvar ihtiyacı varsa siz 10 kvar bağlarsanız bu durum gerçekleşir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,971
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst