Punta sayacı akım sorunu

caissa

Üye
Katılım
7 Tem 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar puntalama makinasında yaptığımız sayaca ilaveten bizden istenen bir özellikte punta işlemi sırasında çekilen akım miktarında düşüş olması halinde cihazın hata vermesi ve işlemi sonlandırmasıdır.. Ayrıca düşük hava basıncı olursa yine sistem hata verip işlemi durdurmalı..Bu iki sorunu özellikle akım sorununu nasıl halledebilririz..Bizim yaptığımız sistem sadece akımın çekilip çekilmediğine göre işlem yapıyo ancak biz akımın seviyesine göre işlemi devam veya sonlandırma istiyoruz..Bilgisi veya fikri olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim..sorularınız veya anlamadığınız noktaları sorabilirsiniz.. umarım derdimi anlatabilmişimdir..Şimdiden teşekkürler...
 
Termik Röle ile halledilebilir sanıyorum. Çalışması gereken aralığa göre röle bağlanırsa düşük akımlarda röle çekecektir.
 
Akım için girişe 1 adet kontaklı dijital ampermetre koyarak akım set ettiğiniz değerin altına indiğinde veya üstüne çıktığında (çift kontaklı) sinyal alabilirsiniz.
Hava içinde kontaklı basınç şaltertleri veya basınç transmitter leri ile sinyal verdirmeniz mümkün.
 
Timer ınız yani Punta makinenizin ana kumanda cihazı ne marka?

Punta makinenizin marka ve modelini verin size çözümü anlatayım.

Aro?
Bosch?
Kuka?
Kaya-Kayacık?
Çoşkunöz?
Fase?
Comau?
 
Aşağıdaki yazılanlara hiç gerek yok. Çoğu kumanda cihazlarında bu özellikler kendiliğinden var. Sadece bağlantı sistemini bilmek lazım.


Timer ınız yani Punta makinenizin ana kumanda cihazı ne marka?

Punta makinenizin marka ve modelini verin size detaylı çözümü anlatayım.

Aro?
Bosch?
Kuka?
Kaya-Kayacık?
Çoşkunöz?
Fase?
Comau?
 
Dusuk akım cektıgınde makınanın durmasını ıstıyorsanız elektronık termıklerden faydalanabılırsınız.Fakat normal termıkler o kadarda hassas degıller.Fakat Motor koruma şalterlerının bazıları akım koruma ve voltaj koruma ozellıklerı var.Sız voltaj korumayı ıptal edıp sadece akım korumayı set edersenız bu ıs ıcınde kullanabılırsınız.Basınc ıcınde ayarlanabılır swıtchler var.Istedıgınız basıc degerı ıcın kalıbre yaptıktan sonra kullanabılırsınız.Akım ıcın cok hassas bır ayarlama ıstıyorsanız akım transmıtter yada transducer alıp bu sınyallerı bır kontrollerda kullanabılırsınız fakat bıraz pahalıya kacarbılır.

Iyı Calısmalar.
 
entesin ve kaelin aşırı ve düşük akım rölesi mevcut . entes ak xxa ve akxxd modeli kael dam-c . xx modelini çekeceğiniz ampere göre siz belirleyebilirsiniz ; trafolu veya trafosuz.entesin a modeli aşırı akımı d modeli düşük akımı takip eder. kael ikisini de izleyebilir ayrıca göstergeli pano tipi bir cihaz. kumanda tipine göre istediğini seçebilirsin.
hava izleme için ayar aralığınıza göre herhangi bir presostat kullanılabilir. Na/k kontaklı bir presostat kullanıp arıza ışığı yaktırabilirsiniz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst