Topraklamalarda Yanlışlar ve Doğrular - İsa Önder İlisu (19 Mart 2011 WIN 2011)

Merhaba arkadaşlar ben 1250kv kurulu güçte olan işletmede topraklama ile nötr hattının birleştirildigini gördüm işletmede tt veya tn sistemimi var
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
peki evimizdeki topraklamanın uygun olup olmadığını
nasıl anlarız?
 
Merhaba, Bir hastane de trafosundan ölçülen değerlerde, L1 fazı normal değerde L2 fazı yaklaşık 30V daha yüksek,L3 değeri ise L1 e göre 30V civarında daha düşük ölçülüyor. Ayrıca Toprak-Nötr arası değer de 30 V gösteriyor. Yönetmelik esasına göre hastanelerde en fazla 2V civarı olabilir bu değer. Bu sorunun temel kaynağı nedir ve nasıl düzeltilebilir ?acil lütfen !!!!
 
bu hususta işten anlayan nitelikli personellerin yetişmesi çok önemli. zira pek çok topraklama kaynaklı sorun gelişi güzel ve bilgi eksikliği sebebiyle oluşan problemlere dayanıyor. bu alanda nitelikli personel yetiştirmek ülkemiz adına bir kazanım olduğu gibi insan hayatının önemini de ortaya koymaktadır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,604
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst