punta kaynak problemi

elektrik

Üye
Katılım
7 Eyl 2006
Mesajlar
330
Puanları
1
Baykal marka 7kva punta kaynak makinası 1. kademede yeterli kaynak yapmıyor 2. kademede delme yapıyor.elektriki bağlantıda bir sorun yok . neler yapılabilir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaşım o punta makinaları çok yüksek akım taşırlar.kollara trafodan gelen bağlantı + çenedeki sivri uçları sök temas eden yüzeyleri zımparala ve tekrar tak çok iyi sık derim.eğer yoksa cıvataların altına yaylı rondela koyman çok yerinde hareket olacaktır.
 
onune direnç koyup gecen akıma gore ayarlama yapıla bilir

arkadaşım önüne direnç koymak çözüm olamaz.punta esnasında duruma göre 50 100 amper ve daha fazlası geçer.bu kadar akıma uygun direnç çok zordur
 
Baykal marka 7kva punta kaynak makinası 1. kademede yeterli kaynak yapmıyor 2. kademede delme yapıyor.elektriki bağlantıda bir sorun yok . neler yapılabilir?
daha önce yapıyordu da şimdi yapmıyorsa bir yapısal sorun vardır bağlantı noktaları kontrol etmelisin eğer yeni üründe zayıf kalıyorsa 2.kademede iken çenelerin baskısı biraz düşürebilirsin delmeyi engellemek için punta ucunu değiştirebilirsin(karışım oranı akım iletimini direk etkilemektedir) saygılar.
 
çenelerin zımparalanması arkadaşımızın dediği gibi etkili olacaktır hatta sürekli punta yapılan makinalarda belirli zamanlarda punta uçları tırnalanır..bunun dışındaki etkenler ise sıkma kuvveti,sıkma zamanı, tutma zamanı, kaynak zamanı herhangi bir sebepten kaynaklanabilir.Bir diğer sorun ise trafodan yada çenelere giden iletkenlerden olabilir.Puntada soğutma suyu sistemi varmı çok değişken var arkadaşım sıkma basıncı (çeneler pnömatik kapanıyor ise)...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst