Proteus yardım

Katılım
2 May 2019
Mesajlar
15
Puanları
1
Bu devrede connector sorunu veriyor acaba yardımcı olabilecek var mı ? Devreden çıkarılıp kendim değer verip osiloskoptan ölçtüğümde ise yükseltmediğini görüyorum sorun sizce nedir ?
 

Ekli dosyalar

  • asdasdas.png
    asdasdas.png
    211.3 KB · Görüntüleme: 23
Bu devre sanırım hatalı.

Hatalı derken b'si ortak ('common base') transistör devresinde sanırım problem var.

Bunun yerine eğer mikrofon çıkışına ön yükselteç eklemek istiyorsanız şu devrelerden birisini kullanabilirsiniz.

53922

Ya da belki de bunun da ucuna D türü bir yükselteç takılabilir mi bilmiyorum. Ses elektroniği konusunda pek fazla tecrübem yok.

D türü evirmeyen tek güç kaynaklı yükselteç ('class-D amplifier')
53923
 
Maalesef çok tercih hakkı vermiyor hoca şunu yaptım biraz önce fakat osiloskop bağlayınca yükseltme olmuyor sadece faz farkı oluyor.
 

Ekli dosyalar

  • Adsız111.png
    Adsız111.png
    289.1 KB · Görüntüleme: 10
konektör şeklinde gösterme..
vcc pilin kendisini
ses in için Vac nin kendisini koy
onun üzerinden uğraş..
 
Eğer dünkü paylaştığın devreden bahsediyorsan dün biraz vaktim vardı. LTSpice ile test ettim. Girişten sinüs verince çıkışta kare dalga üretiyor.

Eğer dikkat edersen, girişte sinüs girildiği zaman b ortak yükseltecin çıkışında başka bir sinüs görülmesi lazım. Ama onun yerine bozulmaya uğramış bir dalga gözüküyor. Eleman değerlerini başka sitelerden aldım.

Kaldı ki hocaların verdiği ödevlerde bazı hatalar, tasarım eksiklikleri olması alışılmamış bir şey değil. Örneğin geçenlerde bir arkadaşın sorduğu üçgen dalga üreten devrede de bazı tasarım hataları vardı.

Not : Ekran görüntüsü alırken sadece devrenin olduğu kısma odaklama yaparak ekran görüntüsü alırsan daha anlaşılır olur. Örneğin benim sistemimde Ctrl ile beraber PrintSrc tuşlarına basınca ekranın istediğim kısmının ekran görüntüsünü alabiliyorum. Sonra resimleri ek olarak değil yukarıda resim ekleme kısmından Tam resim olarak eklemekte fayda var ki konuyu takip edenler daha rahat okuyabilsin.

Fm verici

fmverici.png
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst