profibas kablosu

lozden

Üye
Katılım
20 Nis 2009
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
48
arkadaşlar merhaba, plc de profibas kablosunun parazitlerden etkilenmemesi için nasıl bir yol izlemem lazım.sürücüler ve plc güç panosundadır.izole edemezsem haberleşmede kopmalar yaşarmıyım.veya nasıl izole etmem gerekir profibas kablolarını.bunun yanında profibas kablosu kompanzasyon panosunun altından geçmesi gerekiyor bunun bana zararı olurmu? herkese hayırlı işler teşekkürler.

profibas kablosunun kendi izolesi yeterli gelirmi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
biz butip işler için işletmeden bağımsız sadece bu tip hassas makinalar için özel topraklama yaptırıyoruz
 
problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ama içi çelik spiral borular var. onların içinden kablonuzu geçirirseniz hiçbirşey olmaz.
 
Profibus kablosunun topraklamasını düzgün yaparsanız, parazitlenmeden etkilenmeyecektir...
 
kopmalar olabilirmi

___

özel anlamında sadece topraklama ama plc için dimi yoksa özel bir topraklama yöntemimi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Profibus kablosu ekranlıdır ve bu şase topraklamasına kartlar aracılığıyla bağlı olmalıdır ki data parazitlerden etkilenmesin. Kabloyu mümkün olduğunca enerji kısmından uzak taşımak en hayırlısı ama yinede fiziksel bir sıkıntı olmazsa, soketler sağlam bağlanırsa bir sıkıntı olmaz. Ancak PLC sistem ve kartlarından oluşabilir ki, buda her data taşıması için olası bir ihtimal...
 
profibus haberleşmesi dijital bir haberleşme şekli olduğunu düşünüyorum ve hatta 1 bilgisinin genliğininde minumum 5 v olduğunu varsayıyorum bu sebeple de sıkıntı olmayacağını tahmin ediyorum ama siz yinede profibus kablosunu fiziksel etkenlerden ve parazitlerden korumak adına spiralle yada benzer izalasyon malzemeleri ile izole edin
 
spiral boru çelik olmalı ve o da ara ara topraklanmalı. Ayrıca kendi zikrinini topraklamana rağmen sıkıntı varsa güç kablolarına paralel gidiyor olabilir. böyleyse kesinlikle etkileniyordur. Ya kablo istikametini değiştir yada çelik spiral boruyla götür.
 
sorun yasyacagınızı zannrtmıyorumtabı mesafe onemlı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,840
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst