Özel trafodan abonelik , güç bölünmesi projesi

zck07

Katılımcı Üye
Katılım
13 Şub 2019
Mesajlar
250
Puanları
56
Yaş
30
Konum
Antalya
Merhabalar,
50 kVA'lık özel trafodan abonelik almak istiyoruz. Trafo sahibinden muvafakatname aldık.Almak istediğimiz güç 5kw'lık bir güç.Güç bölünme projesi olarak geçiyor sanırım.Biz trafonun AG buşinginden mevcut trafonun AG panosunun yanına kendi ölçü panomuzu koyup oradan 80 metre uzaktaki alıcıya enerjiyi taşımak istiyoruz.Sormak istediğim sorular şu şekilde;

1-) Kendi koyacağımız pano dizaynı nasıl olmalıdır? 3x40 A w-otomat ve 4x40 300 mA kaçak akım rölesiden sayaca girip sayaç çıkışına 4x40 A 30 mA kaçak akım rölesine oradan da alıcıya taşımak istiyoruz . Bu şekilde uygun olur mu ?Yoksa trafonun AG buşinginden alacağımız için 50 kVA ' ya göre 80-100A TMŞ'li 1,5 kVAR sabit kondansatörlü baralı betona monte edilebilir bir pano mu dizayn etmemiz gerekir? (yükümüz 5kw olduğu için kompanzasyon yapmamıza gerek yok diye düşünüyorum )
2-)Sayacımızın çıkışından 4x10 NYY kabloyu trafonun balkonunda alpek kabloya ekleyip makara izolatör vasıtasıyla 2 adet A direk ile enerjiyi taşımak istiyoruz. Dağıtım şirketi yeraltı olması gerekiyor diyor.Ama arazi yapısı kayalık ve eğimli bir arazi.Dolayısıyla kazı çalışması yapmak zor.Sayaçtan sonra havaii hat tesis edilemez diyor.Fakat benzer uygulamalar daha önce gördüm.Güç bölünmesi olduğundan dolayı sayaç panosunu da trafonun yanına koymanız gerekiyor dediler.Haliyle havaii hattan sonrasına da sayaç panomuzu koyamıyoruz. Bu durumu hangi yönetmeliğe dayandırıyorlar bilemedim.Benzer uygulamalar ile karşılaşan, trafodan sonra AG havaii hat tesisi yapan var mı ?

Daha önce özel trafodan abonelik yapmamıştık.Bu konuda biraz tecrübesiz olduğumuz için yardıma ihtiyacımız var.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

İyi çalışmalar dilerim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Süreç nasıl devam etti. Merak ettim anlatırsanız sevinirim :)
 
Mevcut trafonun altına kendi ölçü panomuzu tesis ettik.Ölçü panomuzun çıkışından 2 adet A tipi demir direk ile alıcıya kadar Alpek ile hattı taşıdık.Yeraltı değil havaii olmuş oldu sonuçta.Panoda ise 4 kutuplu 40 A tmş kullanmıştık.Sabit kondansatör kullanmadık.Panoyu da trafo direğine sabitlemiştik.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,673
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst