Özel trafodan abonelik , güç bölünmesi projesi

zck07

Katılımcı Üye
Katılım
13 Şub 2019
Mesajlar
249
Puanları
56
Yaş
30
Konum
Antalya
Merhabalar,
50 kVA'lık özel trafodan abonelik almak istiyoruz. Trafo sahibinden muvafakatname aldık.Almak istediğimiz güç 5kw'lık bir güç.Güç bölünme projesi olarak geçiyor sanırım.Biz trafonun AG buşinginden mevcut trafonun AG panosunun yanına kendi ölçü panomuzu koyup oradan 80 metre uzaktaki alıcıya enerjiyi taşımak istiyoruz.Sormak istediğim sorular şu şekilde;

1-) Kendi koyacağımız pano dizaynı nasıl olmalıdır? 3x40 A w-otomat ve 4x40 300 mA kaçak akım rölesiden sayaca girip sayaç çıkışına 4x40 A 30 mA kaçak akım rölesine oradan da alıcıya taşımak istiyoruz . Bu şekilde uygun olur mu ?Yoksa trafonun AG buşinginden alacağımız için 50 kVA ' ya göre 80-100A TMŞ'li 1,5 kVAR sabit kondansatörlü baralı betona monte edilebilir bir pano mu dizayn etmemiz gerekir? (yükümüz 5kw olduğu için kompanzasyon yapmamıza gerek yok diye düşünüyorum )
2-)Sayacımızın çıkışından 4x10 NYY kabloyu trafonun balkonunda alpek kabloya ekleyip makara izolatör vasıtasıyla 2 adet A direk ile enerjiyi taşımak istiyoruz. Dağıtım şirketi yeraltı olması gerekiyor diyor.Ama arazi yapısı kayalık ve eğimli bir arazi.Dolayısıyla kazı çalışması yapmak zor.Sayaçtan sonra havaii hat tesis edilemez diyor.Fakat benzer uygulamalar daha önce gördüm.Güç bölünmesi olduğundan dolayı sayaç panosunu da trafonun yanına koymanız gerekiyor dediler.Haliyle havaii hattan sonrasına da sayaç panomuzu koyamıyoruz. Bu durumu hangi yönetmeliğe dayandırıyorlar bilemedim.Benzer uygulamalar ile karşılaşan, trafodan sonra AG havaii hat tesisi yapan var mı ?

Daha önce özel trafodan abonelik yapmamıştık.Bu konuda biraz tecrübesiz olduğumuz için yardıma ihtiyacımız var.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

İyi çalışmalar dilerim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Süreç nasıl devam etti. Merak ettim anlatırsanız sevinirim :)
 
Mevcut trafonun altına kendi ölçü panomuzu tesis ettik.Ölçü panomuzun çıkışından 2 adet A tipi demir direk ile alıcıya kadar Alpek ile hattı taşıdık.Yeraltı değil havaii olmuş oldu sonuçta.Panoda ise 4 kutuplu 40 A tmş kullanmıştık.Sabit kondansatör kullanmadık.Panoyu da trafo direğine sabitlemiştik.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,247
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst