Priz Baglantısı Hakkında Sorunum

Katılım
28 Nis 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
44
Prize Ütü Yada Elektrikli süpürge taktgmda fişin ucu el dgmeyecek derecede ısınıyordu arada sigorta attırıyodu bugün ütünün fişini eritti ve yapışan prizi zor cıkardım spnra yeni bir prizle değiştirdim.söktüğümde kabloların eridiğini gördüm ve soyulmuştu bu ısınmanın ve erimenin sebebi nedir birde topraklama ile nötr uçlar yanlış yere bağlanırsa ne olur
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
prize bağladığın kaplolar gevşek kaldığı için ark yapmış ayrıca fişlerin prize tam oturması lazım yani boşluk olursa elektirk akımdan ark yapacak ve yüksek voltajlı çalışmalarda ütü ısınırken,elek.soba çalışırken,çamaşır makinası su ısıtırken yüksek akım çeker o zamanlar anlattığın gibi prizi yakar bu tür ürünleri topraklı prizde kullanman ve fişin tam prize oturduğundan emin olman gerekiyor, AYRICA BENİMDE BİR SORUNUM VAR FAKAT YENİ MESAJ ATAMIYORUM YANİ YENİ KONU AÇAMADIM YARDIMCI OLURMUSUN.
 
Priz bağlantıları gevşek olabilir,kötü temas olabilir .

topraklama ile nötr ters bağlanırsa sıfırlama yoksa Kaçak akım rölesi atar. eğer sıfırlama varsa topraklama diye kesit ince değilse çalışır.

Tesisat eski mi ? kablo kesitleri ince olabilir.

sıfırlama varsa sıfırlama yapılan kablo incedir. onu kaldırın yada topraklama hattı çekip Kaçak akım takın
 
kablonun ucu vidadan gevşemiştir arkadaşın dediği gibi ısınıyordur
 
elektrik bir gevşekliği bir de eşekliği sevmezmiş. bu priz yanmalarının çogunluk sebebi gevşemedir. gevşek oldugunda faz devresini nötr üzerinden tamamlamayıp kısa devrede tamamlıyo. böylelikle ısınmalar ve sonunda yangın meydana geliyo. gecenlerde ablamların binasında ana panoda elektrikçinini teki çalışırken ablamların sayaç nötr giriş kablosunu çıkarmış nasıl başardıysa. bunu da tam takmadan öylece yerleştirimiş. gecenin 12'de ablamların kokuyla panoya bakıp dumanları görünce beni aradılar. eger bu arıza gecenin 3 sıralarında meydana gelseydi bak sen faciaya...
 
Son düzenleme:
priz bağlantıları gevşektir atlama yapar. prizin ömrünü doldurmuş olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,758
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst