Power led ile kuyumcu aydınlatması

mhmtyazici

Üye
Katılım
2 Mar 2007
Mesajlar
475
Puanları
6
Merhaba arkadaşlar powerled kullanarak kuyumcu vitrin aydınlatması yapmam gerekli bu konuda bana yardımcı olabirseniz sevinirim ama hangi ledleri kullanmalıyım soğutucuylada uğraşmak istemiyorum yada bu konuda çalışma yapan firmalar varsa oradanda malzemeleri temin edebilirim...bu konudada katalog veya fiyatta alabilirsem sevinirim teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
er elektronik in hazır power ledleri var...bence ii...netten bulabilirsin....ama phılıps mükemmel...onunda fiatı pahalı...
 
Aslında Tridonic' in bu tür uygulamalar (kuyumcu..vs) mükemmel bir ürünü var ama fiyatından dolayı her kuyumcu bunu kullanamayabilir.

Aşağıdaki ürünün özelliği beyaz LED ışık sıcaklığını 2700K ile 6500K arasında ayarlamaktır. Örneğin LED armatürün altına kuyumcu kişi "gümüş ürün" koyarsa, aşağıdaki ürünün rengini o ürüne göre beyaza doğru (6500K) ayarlar, eğer LED armatürün altına altın koyarsa bu defa armatürün renk sıcaklığını sarıya doğru (2700K) ayarlar.

Yani kuyumcu kişi istediği şekilde bu armatürü kullanabilir.

Tridonic - SPOT TS 310 / TS 320 / TS 325

NOT: Tridonic Çalışanıyım :)
 
birde resimdeki 1w ve 3w ledler sogutucu gerektiriyormu... mesela plastik kablo kanalı üzerine yerleştirebilirmiyim...

led-004.jpg
 
bu akıllı led hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz acaba.Anladıgım kadarıyla 2700k ile 6500kelvin arasında ledin renk tonuylamı oynanıyor.bu nasıl yapılıyor.Aydınlatabilirmisiniz.
 
@mhmtyazici,
powerLED' ler her zaman soğutucuya ihtiyaç duyarlar. sağlıklı ve uzun ömürlü bir çalışma için soğutma mutlaka tavsiye edilir. plastik malzeme üstüne yerleştirilmesi riskli. zamanla deformasyon oluşacaktır. soğutucu olmadan da LED çalışacaktır ama dediğim gibi sağlıklı bir çalışma için soğutucu (ince bir metal plaka bile olsa) kullanınız. somut bir değer söylemek gerekirse; 25C ortam sıcaklığı olan bir mekanda bu LED kullanılacaksa 1W için 17cm2, 3W için 50cm2 soğutma alanı uygulanmalıdır.

@askb,
yukarıdaki mesajımda veridğim linki incelediniz mi? evet, 2700Kelvin ile 6500Kelvin arasında beyaz ışığın tonlarını değiştirebiliyorsunuz.
kabaca söylemek gerekirse; örneğin 6500K' lik beyaz renge biraz kırmızı katınca kelvin derecesi düşürülüyor..vs
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst