LED (Power olabilir) İle Aydınlatma

tahrik

Üye
Katılım
26 Ağu 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar. Forumunuza yeni üye oldum ve konuyu inşallah yanlış yere açmamışımdır.

Ben evimin dışını (Kapı önü, duvarlar ve bahçe olarak düşünüyorum) LED ile aydınlatmayı düşünüyorum. Power LED ile olursa daha iyi olacaktır sanırım. Bunun için piyasada normal duylara takılan LED lambalardan gördüm ancak fiyatları çok uçuk geldi bana. Bir power LED, lens ve sürücü devresini kendim yapsam onda birinden daha ucuza mâl edebilirim.

Şu anda tam olarak istediğim kapı önüne gelince hareketi algılayan fotoselin ışıkları yakması (Bahçe ve ev kapısının önüne ve ev içinde merdivene olabilir) istiyorum. Ayrıca devamlı yanacak şekilde bahçe ve duvarları aydınlatacak bir sistem de kurmak istiyorum. Bu sistemin kapalı bir kutu şeklinde olup dış etkenlerden etkilenmemesi için gerekli malzemeleri toplayabilirim ancak şu anda beni uğraştıracak olan sürücü devre olacak gibi görünmekte. Kapı önleri kısa süreli yanacağından LED aydınlatmayı %90 yapacağım ama daha tasaruflu oluyorsa bahçe için PLC ampullerden kullanabilirim.

Az önce baktım da dış mekânlar için LED projektörler vamrış. Bunlar Ankara'da nerde kaça satılır, bir bilginiz var mı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşım bende evime, koridorda yürüme yolu labaları(ledli)takacağım..fakat densör farklı davranıyor. bundan dolayı ayrıca röle sürmeyi düşünüyorum..
bahçe aydınlatması için küçük 220v zaman röleleri mevcut tavsiye ederim
kolay gelsin

elektronik malzemeleri ve hırdavatları ulusta, konya sokak veya posta caddesinde bulabilirsin
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İstanbuldan temin edebilirseniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır ( maddiyat ve marka seçiminden dolayı ).Fakat illede Ankara derseniz (şartlar v.s.); Ulus-posta caddesi ve konya sokağa bakmanızı önereceğim.
 
internette Ankara'da LED projektör satan, daha doğrusu kuran tek bir firma bulabildim o da OSTİM'de. Konya Sokak'ta ham malzemeler bulabilirim ancak şu LED projektör var mı emin değilim ve fiyatlar ne seviyededir bilmiyorum. Eğer LED ampuller gibi uçuksa kendime bir kutu POWER LED alıp işe koyulmaya başlarım.
 
Led projektörlerle ilgili olarak belirttiğiniz tip uygulamaların resimleri ve bizim kullandığımız led projektörlerin resimleri ve teknik özellikleri Aken Led - Led Aydınlatma Sistemleri adresinde bulunmaktadır. girip incelediğinizde yapmak istediğiniz işlemle ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.
 
Teşekkürler, ürünleri görerek almayı yeğlerim ve İstanbul'a da yakın zamanda gitmeyeceğim. Bana Ankara içi lazım.

Hem fiyatlar böyleyse ben hiç aramayıp Dealextremeden malzemelerin siparişini verim.
 
Son düzenleme:
power ledler çok güçlü bir aydınlatma veriyor. direkt olarak gözle bakamıyorsun.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst