plc de pals metreyi nasıl yapabiliriz

KORAY- Ü

Üye
Katılım
2 Tem 2008
Mesajlar
250
Puanları
1
Yaş
39
plc de pals metreyi nasıl yapabiliriz yapılsa nekadar verimli olur plc twido tambur 140 d/d pals 135 her iki palsin arasındaki zaman aralığı lazım yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
1. pals geldiğinde time 1i başalatırsın timer 2 yi okutur ve resetletirsin 2. palste timer 2yi başları timer 1deki değeri okutur ardındanda resetletirsin. bu işlemi hızlı sayıcı gişinden yaparsan daha iyi olur
 
Normal bir PLC girişi saniyede 5-10 pulse de fazla sayamaz. Eğer frekans fazla ise bu sistem çalışmaz. Bu nedenle Siemens te Counter kartları var. Bu kartları aldığınızda berabarinde hazır bloklar gelir. Bu bloklar ile yapabilirsin S7300 de. S7200 ün hızlı sayıcı girişleri var. Bunları konfigure edip bunu hazır blok ile hesaplayabilirsin. Daha önce bu şekilde ölçüm yapıp yanlış gelen kapakları yakalayacak bir yazılım yapmıştık. Pulse genişliği kapaklar yanlış gelince standardın dışına çıktığından sistem hatalı kapağı yakalamış oluyor du. S7200 le yaptık.
 
Puls sayımı bazı plc markalarında buit-in(içerisinde) bazı plc lerde external dır(haricidir). Bu konuda sizi uyarman gereken nokta plc içerisinde bu sayım değerlerini bir takım matematiksel yada taşıma işlemleri gibi uygulamalarda kullanmamanız gerekir. Misal /ct102(sayısal değeri)=K1000(bine eşit olduğunda)Q124(124 nolu çıkışı) aktif et/ şeklinde yazmalısınız. Bu plc nin o adımı işlediğinde aynı anda çıkışıda tetikleyeceğini gösterir. Yoksa değil 140 dakikada 50 adet sayım yapsanız bile plc bu değerleri doğru olarak işleyemeyecekdir. İşleyen plcler vardır ama fiyatlarıda ona göredir. Sonsuz bir hareket işlemiyorsanız çoklu set i olan sayıcılar işinizi görür(plc den kıyasla daha iyi sonuç alınır).
Sayıcıların set adetleri yetmez ise eski bir bilgisayar, sayıcı ve plc den oluşan bir sistem beklentilerinize karşılık verir. Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst