PIC Programlayıcı önerisi olan

suleyman89

Üye
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
280
Puanları
1
Arkadaşlar PIC Programlayıcı almayı düşünüyorum yaptığım araştırmada iki programlayıcı arasında kaldım fiyatları birbirine yakın linkleri aşağıda , bunları kullananlardan veya hakkında bilgi sahibi olanların düşüncelerini bekliyorum sizce hangisi almam/kullanmam daha iyi olur?

dELAb - Microchip PICKit 2 Programlayc/Debugger (ZIFF & ICSP)

veya

1
 
Kazımuğur beyin tavsiye ettiği siteden pickit2 almanızı öneririm 2 senedir kullanıyorum sıkıntı olmadı.
 
Listeme o ürünü de dahil ettim ama biraz daha araştırmaya devam edeceğim teşekkürler öneriniz
 
Delap Pickit2 ve Brenner8 ve Altaş USB-K kullandım. Pickit2 iyidir , herşeyi programlarsın , yanlız bende 2 kez bozuldu. USB'den bağlandığı için belkide gerilim dalgalanmalarına hassas. bozulunca içindeki pici cıkarıp yeniden programlıyorum düzeliyor.

Brenner8 kesinlikle en hızlısı o , PIC18f4620 de ağzına kadar dolu(64K) rom programladım , brennerin hızı vazgeçilmez.

Gelelim Altaş'a , basit bir devreyi çok paraya alıyoruz diye düşünüyorum. Ama uzun zaman kullandım , ben hiç aygıtı durdur falan yapmadım çekerim falan hiçbirşey olmadı. 18f4620 programlayamıyor mesala , eksileri var ve kesinlike çok yavaş....

Bütün bunlardan daha elim ve vahim olmak üzere , sadece pİCKIT2 debug yapabilir. Yani bu işle ciddi ilgilenecek her adamın çekmecesinde mutlaka pickit2 olur , pickit2 al derim.
 
Ama uzun zaman kullandım , ben hiç aygıtı durdur falan yapmadım çekerim falan hiçbirşey olmadı.
Pickit2 (diğerleride aynı diye biliyorum) HID sınıfıdır Human Interface Device yani bunlarda aygıtı durdur yapamazsınız, böyle bir seçenek yok, tak-çıkar cihazlardır, aynen çoğu usb mouse klavye gibidir, aygıtı durdur demeden (ki zaten diyemezsiniz) takıp çıkarmayla bozulmazlar. Bu arada pickit2 nin debugger özelliğini spi protokolünü uygularken kullandım, işime yaramadı değil, ama tek seferde örnekleme boyutu yetersiz gelmişti benim için, biraz katakulli ile işi çözmüştüm ama uğraştırmıştı beni.
 
Bir hafta kadar bekleyebilirsen zif soketli pickit3 yolda ...
Pk3 ün pk2 ye göre eksilerini kapattı microchip ve bu durum tercih sebebidir bence...
 
Kazım abi tam olarak kapatamadı pk3 eksiklerini, hala pk2 nin çok gerisinde vede pk3 beta programının readme dosyasında da zaten bu eksikler ifade edilmiş pk2 de uart özelliği varken pk3 de bu özellik kapalı aynı şekilde Programmer-To-Go özelliğide kapalı benim için çok önemli olan ve bir şekilde silinen yada yanlış yazdığımız OSCCAL değerini hesaplayıp yeniden yazdırma özelliği yok pk2 de bu özellik çok randımanlı olmasada (belkide klon pk2 kullandığım için olabilir) çalışıyor. Harici eepromları PK3 beta programının listesinde yer aldığı halde programlayamıyor. Mayıs ayında yayınladıkları pk3 ün beta programı kapatmaya çalışırken pk2 kapatılıyor yazıyordu :) bu bile pk3'ün pk2 karşısında ne kadar aciz düştüğünün kanıtıdır bence. Pk3 üstünlüğünü mplab üzerinde pk2 ye göre çok daha fazla pici destekliyor olmasıdır sırf bu yüzden bile üst seviye kullanıcılar için tercih sebebi olabilir
 
Evet haklı olduğun noktalar var.
Lakin microchip i diğerlerinden ayıran en önemli özellik sürekli yeni ve geliştirilmiş ürünler çıkarıyor ve yazılımlarındaki hataları çabukca güncelliyor.
C için önceleri 12-16 serisinde ide si yoktuı ama şimdi MplabX var ve yakında başka şeye ihtiyaç kalmayacak gibi.
Ve bu pk3 destekliyor pk2 desteği yok.
C için henüz başka oyuncaklarla idare ediyorum mplabx denemedim , sadece böyle olduğunu duydum...

Şu anda pk2 özellikle yeni başlayanlar ve öğrenciler için daha bir hesaplı ve uygun duruyor dediğin gibi.
 
Öneri ve yorumlarınız için teşekkürler şimdilik kararım deLab'ın PICKIT2'si yönünde önümüzdeki haftaya kadar bir değişiklik olmazsa onu alacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst