PIC 18f serisi ile ev otomasyonu Android ile

Katılım
24 Eki 2013
Mesajlar
7
Puanları
1
Merhaba arkadaslar bitirme Projesi olarak Pic 18f4550 ile 8 veya 10 ( mümkünse daha fazla cikisli olabilir) cikisli ev otomasyonu yaptirmak istiyorum. Android cep telefonu, internet ve pc üzerinden kontrol edebilmesi gerekiyor. Bu konuda yardimci olabilir misiniz?
Tesekkur ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar bende bir tane boyle bır proje arıyorum yardımcı olacak bırısı var mı
 
evet arkadaşlar ben de benzer bi proje arıyorum da yardımcı olabilecek var mı?
 
Merhabalar.

Neredeyse 1 haftadır bu konuyu inceliyorum. 116 Görüntüleme görüyorum. Ama cevap yok. Bu gibi sorularında cevabının gelmesi oldukça güç. Yani bu konuda özellikle %99 insanların paylaşımda bulunmayacağını düşünüyorum.

Benim fikrim şudur. Gelin bunu birlikte yapalım. PC programlamasını ve CCS pic ile yazılımını ben yaparım. Fakat Andorid yazılımcılığını pek bilmem. onuda bir arkadaş yapsın. şu işi tamamlayalım. Var mısınız ?
 
merhaba tolga hoca sız bu cıhazı :) parayla verıyorsunuz alan olmaz tabii bedava ver bak bakalım alan varmı yokmu işin şakası bır yana bu bahsı geçwen cihazı arayıp soran ıstemedığın kadar fazla benı günde web sayfasından veya çevreden duyup arıyanların sayısı günde enaz 7-8 kişi kayıtlı telefonu bellı saatlerde açıyorum cevap vermıyorum sebebı web sayfasında özellıklerı yazılı olduğu halde acaba daha ucuza alabılırmıyız düşünenler çoğunlukta hatta geçen cuma gunu telefonda alacaklı olduğum muşterıme pazartesı ödemem var acil nakıt lazım konuşurken bırı gırdı içerı tesadüfen konuşmamı duydu konuşmam bıttıkten sonra adam abi 5 adet gsm kumanda alcam tamam vereyim dedım yalnız fıyatı çok yüksek
ee ne yapcaz dedım 475 tl bana 300 tl den ver 5 adet alayım dedı
:) içimden adamı kalkıp tekme tokat gıresım geldı ama sabrettim:) cihaz yok elımde bır ay sonra gel dedım teklıfını kabul ettığımı sandı tanesı 300 tl den bir ay sonrada olsa sorun değıl alayım dedı
hayır dedım bir ay sonra tanesı 500 tl 2500 tl cepıne koy gel dedım medenice kovdum adamı hiç düşünmüyor kı ya bu adam bunu kaça malettı piyasada kaça satılıyor maalesef bu işi yapmak değil pazarlamak sorun bu yüzden bu işi bırakacağım
 
Aslında bedavasınıda verdım.PCB verdım.mcu yazılımını verdım.Pc kontrol programını verdım.malzeme listesini verdim.Biraraya getirmek kaldı ama ugrasacak adam yok.Size katılıyorum bende bu işlerle uğrasmayı bırakmayı dusunuyorum aslında eskişehire de geldim bol bol park bahce gezerım artık.haftada 5 gunum boş bu ıslerle ugrasırım dıye dusunmustum ama bazen planlananla ıstenılen olmuyor.elimde fazladan pcb,kutu var onları bır sekılde tuketıp baska ugraslar bulacam ama bu pc elektronıkle alakalı olmayacak en azından masabası olmayacak bu işlerin sonu yok ama benim omrumun bır sonu var.
 
Son düzenleme:
slm ricetyx ,
benim elimde daha önceden bir arkadastan aldigim bir android programim var. Denedim calisiyor. Ama elimde ki pic 18f2250 ile bir türlü bluetooth baglantisini gerceklestiremedim. Android kisminda ki bilgiyi pic den okuyabilirsem zaten uzaktan erisim isi olmus olur. Ama int_rda yi ne sekilde kullandiysam olmadi. Eger biliyorsan yardimci olabilir misin?
 
pic ile pc arasında seriport iletişimini hallet.daha sonra pic cıkısına bluetooth modulunu bagla modulun voltaj sevıyelerıne dıkkat et 3.3 olabılır.Calısması gerekır.tecrubeyle sabıt Seri portu Bluetooh çevirerek Android Kontrol - YouTube

Hocam baglantilari hallettim sadece PIC in yazilim kisminni halledemiyorum CCS de. Android kisminda mesela 99 bilgisini yolluyorum. PIC de okuyabilmek icin blutooth ta baglsniyorum ve PIC e 99 bilgisini alip LED yakamiyorum yazilim kisminda.

- - - Updated - - -

siz hangi mikroislemci ile calisiyordunuz?video gayet basariliydi izledim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,225
Mesajlar
915,940
Kullanıcılar
450,017
Son üye
melike.gkck1

Yeni konular

Geri
Üst