hırsız alarmı ve kendi çapında ev otomasyonu

MAIN_LOOP

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
2,213
Puanları
935
Yaş
44
Konum
ANKARA
Kendi oturduğum ev için biraz ilginç bir sistem tasarlamayı düşünüyorum.
özellikleri olarak aşağıdaki maddeleri düşünüyorum.
donanımsal özellikler
1-öncelikle güvenlik ve 16 adet zone girişi olacak (PIR,kontak vs.)
2-yangın,gaz,su kaçağı için analog ve digital girişler olacak
3-harici siren besleme ve tetikleme çıkışı olacak
4-olası acil durumlarda ana gaz ve su hattını gerekirse elektriği kesecek (valfler ve kontaktor)
5-wifi - bluetooth olacak - 2.4ghz tranciever kart üzerinde olacak (el kumandası -android -ios ve kablosuz sensör eklentileri için)
6- bir adet telit gprs-gsm modul olacak (uzaktan erişim ve alarm anında haber vermek için)
7-waytronic firmasının yeni ürettiği bir entegre olan mp3 player olacak (sesli olarak cevap verebilmesi için)
8-kuru akü yerine az yer tutacak li-ion pil grupları olacak (alarm ana paneli küçük olsun)
9-kullanıcı için ekranlı ve tuş takımlı panel (şifre ve zone görüntüleme, alarm kurma kapatma menu vs.)
10-eklenebilir olarak oda ışıkları modulleri (sonradan eklenecek ve kod öğrenebilecek)

yazılımsal özellikler:
1- en önemlisi yapabilirsem akıllı zone sistemi yani şuana kadarki alarmlarda bildiğim kadarı ile DSC alarmında yatak odasındaki zone yatmadan önce bypass ediliyor gece kalkarsan su içmeye alarm çalmasın yada tekrar şifre girmek zorunda kalınmasın diye. tasarlamak istediğim şekli ise bütün zone lar aktif dış kapı zone dan içeriyi doğru ve cam kapı kontaklarından içeriye doğru bir algılama olmazsa , içeriden dışarıya olan hareketler alarm teşkil etmeyecek ancak dışarıdan içeriye olanlar alarmı tetikleyecek. (belki yapılmıştır bilemiyorum)
2-cep telefonu veya sabit tel. ile alarm kurma kapatma , su ,elektrik ,gaz açma kapatma , oda ışıları açma kapatma gibi özellikler (mesaj veya DTMF ile kontrol)
3- android veya ios yazacak baba yiğitler çıkarsa eş zamanlı bişeyler eklenebilir (ben android,ios yazamam)
4-jpeg kameralar dan alınan snapshoot görüntüleri aktarabiliyorum email olarak gprs ile bu eklenebilir.(kritik yerlere takılabilir)
5-zamanlanmış görevler atanabilir. değişik senaryolar eklenebilir. mesela evde bir gün boyunca hiç bir yerden hareket gelmezse alayını kapat gibi :D (gaz,su elektrik olmaz burda buz dolabı gider)
6-bazı yerlere zemine su algılama koyulabilir. algılandığından 10-15 dk sonra kontak normale dönmezse su basıyor demektir. algılanınca hemen evde sinyal verir tabi siren yerine bip bip buzzer olarak devam ederse gsm devreye girer.(gaz içinde geçerli)

gibi gibi düşüncelerim var.
olanaklar dahilinde özellik eklemek isteyen arkadaşlar olursa lütfen eklesin fakat çok uçmayalım çünkü bu sistemi burada paylaşmamın sebebi yapmışken forumda bundan isteyen arkadaşlarında sahip olması. Bununla ilgili forum yönetimine bir teklifim olacak kabul ederlerse. pcb tasarımını ve donanımsal testlerini kendim yapıcam özellikle ilk prototip kartı kendim üstlenicem fakat seri üretime girilmek istenirse pcb üretimini 100 adet yaptırıp forumdan isteyen 100 arkadaşa verebiliriz. 100 adet kart çinde pcbway firması yaklaşık 75-100 $ a basıyor çift yüzlü olarak sürekli iş yaptırıyorum. foruma teklifim pcb leri ama sadece pcb leri isteyenler için karşılaması onun dışında isteyen arkadaşlar aldığı pcb nin komponentlerini kendisi temin edicek sim kartını kendi alıcak. buradan sürekli kod paylaşıcam. güncellendiği anda yeni kodu ekliycem. hatta yapabilirsem ki yapacağıma inanıyorum FOTA özelliği eklerim ve güncelleme otomatik olarak havadan gsm modul ile olur. yeni güncel yazılımı gönderdiğimde açık ve uygun olan cihazlar alıp boot ederek yükler.
ben zaten bu tasarımı yapıcam etrafımdaki ve iş yaptığım firmalardan bir çok arkadaş zaten istemekte yapmışken herkesin işine yarasın uygun fiyata çok özellikli birşeylere sahip olsun isterim forumdaki arkadaşlarımında. foruma bunu nasıl teklif ederiz bilemiyorum bu konudada yardım ve yönlendirme yapmak isteyen olursa sevinirim.

iyi forumlar
 
5-wifi - bluetooth olacak - 2.4ghz tranciever kart üzerinde olacak (el kumandası -android -ios ve kablosuz sensör eklentileri için)
6- bir adet telit gprs-gsm modul olacak (uzaktan erişim ve alarm anında haber vermek için)
BU 2 KONUDA bilgilerinizden yararlanmak isterim.
 
Takipteyiz hocam birde kontaktore buzdolabini hiç bağlanmamasi gerekir.
Isıtma ve de klimalar da eklenebilir ısıtma için termostat ve termostatik vana ile de sıcaklık arttimi kesilir klima içinde arcelikde sadece kuru kontak dahilinde ara modül ile herşey kontrol edilir
 
Remote kontrol cihazı değilki bu alarm evet eklenebilir ama amacı dışına sapıyor.. Acil durumda uzaktan suyu kesmek yada elektriği kesmek için fonksiyon.

Eğer sayın MAIN LOOP tam anlamı ile alarm ve ev otomasyonunu birleştirecek ise ona göre önerilerde bulunabiliriz. O zaman klima kombi v.s. kontrolüde işin içinde olabilir.
 
Son düzenleme:
kart çizimine başladım arkadaşlar inşallah sonlandıracak vakit bulurum.
 
Ücretleri kendimiz karşılasak da olur. Herkes kendi payına düşeni verir, bir havuzda toplar ödenir..
 
Hocam mrb proje ne durumda ilerleme varmidir
 
kutu seçimi yapıcam. kutuya görepcb dizynını bitiricem. açık şema taslak hazır.
 
Arkadasim neyin kafasini yasiyorsun ne demek istiyorsun sacma sapan konusarak neyi ispatladin? Bu bir espiri idi benmi anlamadim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst