Peru da voltaj kullanımı

proje de inverter kullanın demedim motorunuzu inverter ile 60hz de deneyin sonucu degerlendırın demek istedim

Herkese merhaba. Güney Amerika pazarı için 220VAC 60Hz asenkron motorların kullanıldığı sistemler üretiyorum. Asenkron motorları şebeke(220VAC) 50Hz ile test edip gönderiyordum ama bu aralar bazı partilerde gelen motorlar 50Hz ile kalkış yapmıyor. Firma da biz 60Hz ile deniyoruz bir sorun olmuyor yanıtını veriyor. Bu durumda arada kalan ben oluyorum.
Ben de kendime 220VAC 50Hz den 220VAC 60Hz e çeviren max. 5kw güce dayanabilecek bir test düzeneği hazırlamaya karar verdim. Sorun şu ki araştırmalarım sonucunda böyle bir çeviriciye rastlayamadım. Daha önce böyle bir çevirici kullanan veya bir fikri olan paylaşabilirse çok sevinirim.
Herkese iyi günler dilerim. Teşekkürler.

Herkese merhaba. Güney Amerika pazarı için 220VAC 60Hz asenkron motorların kullanıldığı sistemler üretiyorum. Asenkron motorları şebeke(220VAC) 50Hz ile test edip gönderiyordum ama bu aralar bazı partilerde gelen motorlar 50Hz ile kalkış yapmıyor. Firma da biz 60Hz ile deniyoruz bir sorun olmuyor yanıtını veriyor. Bu durumda arada kalan ben oluyorum.
Ben de kendime 220VAC 50Hz den 220VAC 60Hz e çeviren max. 5kw güce dayanabilecek bir test düzeneği hazırlamaya karar verdim. Sorun şu ki araştırmalarım sonucunda böyle bir çeviriciye rastlayamadım. Daha önce böyle bir çevirici kullanan veya bir fikri olan paylaşabilirse çok sevinirim.
Kalkış için kullanılan kondansatörün değeri nedir?

Motora göre değişiklik gösteriyor ama genel olarak 1,1 kW motoru yaygın kullanıyorum ve onun için kullanılan kalkış kondansatörünün değeri 40 uF.

Motora göre değişiklik gösteriyor ama genel olarak 1,1 kW motoru yaygın kullanıyorum ve onun için kullanılan kalkış kondansatörünün değeri 40 uF.
50hertz ile 60 hertzde faz kaymasını bulmak lazım.
Faz kayması düşük ise motor kalkış yapmayabilir.
Motor yükte olursa gene kalkış yapmaz.

Amacınız test yapmak ise frekans konvertörü kullanabilirsiniz.

Peru'da Şebeke gerilimi ve standartlar ile ilgili bir döküman buldum, ektetedir, çok kısa tercümesi:

Peru'da Alçak Gerilim:
380/220V, 440/220 V olabiliyor

Peru’da standart alçak gerilim trifaze sistem = 380/220 V, 60 Hz

Topraklama ve Nötr Yapısı:
Doküman, IEC’ye benzer şekilde yıldız bağlı (Y) sistemleri tarif ediyor:

4 iletken (L1-L2-L3-N)
Trafo nötrü topraklı
Orta gerilim (20–33 kV)
Çoğu yerde topraklı nötr

Yüksek gerilim
3 iletken, Trafo nötrü topraklı

Doküman açıkça şunu söylüyor:
380/220 V Peru’da standarttır

Ancak:
Kırsal bölgelerde, Eski tesislerde, Küçük jeneratör / trafo çıkışlarında
220 V faz-faz gibi standart olmayan uygulamalar görülebilir.
Ama OSINERGMIN standardı değildir.

Peru için üretilen makinelerde:
Motor etiketinde mutlaka:
380–415 V / 60 Hz veya 220/380 V çift gerilim olmalı

VFD kullanılacak ise:
Giriş: 380 V / 60 Hz
Çıkış: 60 Hz motor normlarına uygun ayarlanmalı

Peru’da alçak gerilim elektrik dağıtımı OSINERGMIN standartlarına göre 380/220 V – 60 Hz olarak tanımlanmıştır. Üç fazlı sistemlerde faz-nötr 220 V, faz-faz 380 V gerilim kullanılmaktadır.

Ekli dosyalar

Motor testi için 7.5 KW bir VFD kullanılabilir: (VFD, En kolay ve ucuz çözümdür)
https://www.cimri.com/yedek-parca-e...0-vac-ac-surucu-inverter-fiyatlari,2255042009

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri