Kalkış için kullanılan kondansatörün değeri nedir?Herkese merhaba. Güney Amerika pazarı için 220VAC 60Hz asenkron motorların kullanıldığı sistemler üretiyorum. Asenkron motorları şebeke(220VAC) 50Hz ile test edip gönderiyordum ama bu aralar bazı partilerde gelen motorlar 50Hz ile kalkış yapmıyor. Firma da biz 60Hz ile deniyoruz bir sorun olmuyor yanıtını veriyor. Bu durumda arada kalan ben oluyorum.
Ben de kendime 220VAC 50Hz den 220VAC 60Hz e çeviren max. 5kw güce dayanabilecek bir test düzeneği hazırlamaya karar verdim. Sorun şu ki araştırmalarım sonucunda böyle bir çeviriciye rastlayamadım. Daha önce böyle bir çevirici kullanan veya bir fikri olan paylaşabilirse çok sevinirim.
Herkese iyi günler dilerim. Teşekkürler.
50hertz ile 60 hertzde faz kaymasını bulmak lazım.Motora göre değişiklik gösteriyor ama genel olarak 1,1 kW motoru yaygın kullanıyorum ve onun için kullanılan kalkış kondansatörünün değeri 40 uF.
Amacınız test yapmak ise frekans konvertörü kullanabilirsiniz.Herkese merhaba. Güney Amerika pazarı için 220VAC 60Hz asenkron motorların kullanıldığı sistemler üretiyorum. Asenkron motorları şebeke(220VAC) 50Hz ile test edip gönderiyordum ama bu aralar bazı partilerde gelen motorlar 50Hz ile kalkış yapmıyor. Firma da biz 60Hz ile deniyoruz bir sorun olmuyor yanıtını veriyor. Bu durumda arada kalan ben oluyorum.
Ben de kendime 220VAC 50Hz den 220VAC 60Hz e çeviren max. 5kw güce dayanabilecek bir test düzeneği hazırlamaya karar verdim. Sorun şu ki araştırmalarım sonucunda böyle bir çeviriciye rastlayamadım. Daha önce böyle bir çevirici kullanan veya bir fikri olan paylaşabilirse çok sevinirim.
Motora göre değişiklik gösteriyor ama genel olarak 1,1 kW motoru yaygın kullanıyorum ve onun için kullanılan kalkış kondansatörünün değeri 40 uF.
Motor testi için 7.5 KW bir VFD kullanılabilir: (VFD, En kolay ve ucuz çözümdür)Herkese merhaba. Güney Amerika pazarı için 220VAC 60Hz asenkron motorların kullanıldığı sistemler üretiyorum. Asenkron motorları şebeke(220VAC) 50Hz ile test edip gönderiyordum ama bu aralar bazı partilerde gelen motorlar 50Hz ile kalkış yapmıyor. Firma da biz 60Hz ile deniyoruz bir sorun olmuyor yanıtını veriyor. Bu durumda arada kalan ben oluyorum.