Perendev Motoru

Yahu bunu ben yaptım denedim çalıştırdım diyen varmı? Bizimlede paylaşın lütfen.

How to Build Magnetic Power Generator - faltu.tv.flv - YouTube linkinde kullanılan mıknatıslar nalburlarda dolap kapağı mıknatısı olararak 50 krş. satılıyor diğer 2 adet oval mıknatıs ise oyuncakçılarda 5 tl ye satılıyor. cd ise her yerde 10 krş. adedi
motor ise dinamo ve yataklama olarak kullanılmış... eski oyuncak veya teyp dc motru :)) yani denemesi bedavadan birazcık pahalı.

ama kesinlikle denemeyin ! denersenizde sakın kimseye söylemeyin çünki sizi termodinamik yasalarına dayanarak cezalandırabilirler.
ha birde bu malzemeler kripton gezegeninden kaçak gelmiş olabilir.... :)))
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Herkese selamlar.
Öncelikle bu tür teknik konularla ilgilenen, faydalı birşeyler üretmeye çalışan insanlara saygılarımı sunarım.


Doğada bir enerji türünü TÜKETMEDEN başka bir enerji sağlandığına hiçbiryerde rastlamadım örneğin temel olarak güneşin içerdiği maddelerin radyoaktif reaksiyonla parçalanması sonucu ortaya ışınımla bir enerji ortaya çıkar ve güneş yavaş yavaş tükenir. Ve doğadaki enerji kaynaklarının neredeyse tamamı enerjisini güneşten almıştır.(güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, su enerjisi, kömürün ve petrolün güneşle beslenen bitki ve hayvan fosillerinden oluşması gibi).
Dünya şu anda enerji konusunda iki temel konuya odaklanmış durumda
Birincisi güneş enerjisinden daha verimli yararlanabilmek için yeni nesil güneş panellerinin geliştirilmesi,
İkincisi yakıtla çalışan motorlardan kurtulup hidrojen yakıt pilleri ile çalışan elektrikli araçların geliştirilmesi,

Şu anda yakıt pilleri ile çalışan araçların piyasaya girmesinin önündeki iki büyük engel aşılmaya çalışılıyor.
Bunlardan birincisi yakıt pillerinde kullanılacak olan hidrojen ve oksijenin üretilmesi için ucuz elektrik sağlanması,
ikincisi üretilen ve depolanması çok zor olan hidrojen için yeni depolama tekniklerinin geliştirilmesi.

Magnetizmada iki elinize birer mıknatıs alıp ,aynı kutuplarından birbirine yaklaştırırsanız birbirini iterler ve bir kuvvet oluştururlar. Buradaki itme işlemi için ellerinizin harcadığı enerji kadar mıknatıslar birbirini itecek enerjiye sahip olurlar. Yani mıknatıslar sizin elinizin harcadığından daha fazla enerji üretemezler.


Perendev motoru ve bunun gibi çok sayıda devri daim makinaları enerji üretmek için kullanılamazlar.

Nedenini öğrenmek için şu linki bi inceleyin

https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/devridaim-pdf.37791/

Enerji ile ilgili bir örnek;
Aluminyum metalinin hammaddesi olan boksit ve aluminadan üretilebilmesi için ton başına 13.000 KW saat gerekir. buda bir ton aluminyum için birkaç bin dolar demektir. 100 bin ton aluminyum için sonuç ne olur. Sizce aluminyum üreten şirketler perendev motoru veya buna benzer sistemleri geliştirmek, kullanmak ve bedava yada çok ucuz elektrik üretmek için gerekli altyapıya sahip değillermi.

birde bilim kütle çekim kuvveti ve mıknatıs kuvvetinin varlığını kabul etmiştir. Bunların formülleri vardır. iki kütle birbirini çeker ve mıknatısın ters iki kutbu birbirini çeker bunu bilim kabul eder fakat bunların neden birbirini çektiğini hala bilen yok.
 
ilk defa duydum bu motor çeşidini umarım yapmayı başarırsınız
 
bende şef le aynı noktadayım o maddeyi piyasada bulamıyorum var ama farklı boyutlarda .özel mesaj atamıyorum .şef sana bişe sormak itiyorum
 
Bende çok kafa yordum bu işe bir sürü neodyum mıknatıs aldım çok denemeler yaptım youtube deki videoları taklit ettim aynı onlar gibi tam bir tur attırabildim ikinci tura geçmiyor ama ikinci tura sonrada sonsuz tur a geçiren bir MEKANİZMA var linkini kaybettim şu an araştırıyorum bulunca ekleyeceğim hemen...
 
güzel tasarım ellerinize sağlık döküman paylaşırsanız sevinirim
 
Merhaba arkadaslar perendev motoru ile ilgili forumun 9 sayfasının 9 da okudum herkes guzel bilgiler paylaşmış ama sonuca ulaşan yok gibi herhalde eğer varsa dewamlılığı saglayan en azından bı mesaj atsın bilgilendirsin okuyucuları merakta bırakmasın ben gibi :) peki bende şöyle bir katkıda bulunsam mantıklı olurmu bılmıyorum ama ugrasan arkadaslar varsa hala yardımcı olur belkıde eger ki bu motor sürekli donmuyorsa sorun burdaysa donusu bıtmesıne yakın tekrar az bı gucle dewam ettırılerbılır bunu jeneratör olarak düşünürsek elektirik üretiminde zaten alet elektirik üretiyo üretiği elektiriğin bir kısmını yardımcı olarak kullanabiliriz bilmem mantıklı mı ???
 
Perendev motorun kendisi yalanken ne gibi olumlu bi şey bekliyorsun?
 
selam yeni üyeyim ama bu konu icin üye oldum yeni üye eski konu benim bildigim su bu tür neodyum miknatisli yapilan prendev türü motorlar yani miknatisin miknatisi itme olayi düsündügünüz gibi dönse bile ömrü kisa olacak bu miknatislar birer pil gibi calisir ve zamanla gücünü kaybeder bu miknatislari tekrar sök yüksek voltajda elektrik akimi ile tekrar gücüne kvuturulup yrine takilmasi oldukca pahali veya yenisi almak takmak ve bu olayin tekrarlanacaginida düsünürseniz bu yakitsiz motor olmaktan cikar ama bu miknatisla yapilacak olan jeneratörlerde durum ayni diyemem ama miknatis miknatisla karsi karsiya calisma olayinda durum bu baska bir sekilde yapmayi deneyin bu konuyuda canli tutmaiz dilegiyle
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst