PC OTOMASYON PROGRAMI

Anladığım kadarıyla PLC kullanacaksın ve sıcaklık ölçümleri için PLC lerin hazır Termocupl ve PT 100 için ayrı modülleri var.PLC'ye taktıktan sonra eğer PLC 'yi biraz biliyorsan Siemens'in Kendi sitesinde örnek prjeler var.Tabii Siemens kullanırsan Dosya Adı:Tips&Tricks
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Plc ile yaparsan Mesela Siemens s7200
-Hazır Pt100 ve Termocupl
-Siemens PC Access Programı
-Ethernet Modülü
Bunlarla Excell dosyasında istediğin verileri görebilirsin ve değiştirebilirsin
 
Osman kardeşim gerek bina otomasyonunda gerekse endüstride bu tip veri izleme ve kontrpl konusunda en sağlıklı ve uzun ömürlü sistem PLC sistemleridir.
Pic veya Bilgisayar portu kullanımı mutlaka daha ucuza mal olacaktır. fakat daha sonra çok başınız ağrıyacaktır. ilk kurulumda yaptığınızı sandığınız tasarruf ileride sizden fazlasıyla çıkacaktır ve kaybolan zamanda cabası.

Gelelim PLC ve Scada konusundaki bilgi ala bileceğiniz kaynağa:
şu an benim aklıma gelen ilk yerler; kontrol kaleminin PLC bölümleri ve Orhantarıkçı adlı üyenin *********** adlı internet sitesi zaten profilinizden gördüğüm kadarıyla sizde denizlilisiniz orhan tarıkçıda denizlide rahatlıkla iletişime geçip destek de alabilirsiniz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadasım senın bu PLC ve scada programını yazabılırım. varsa baska sorunları olan arkadaslar, onlara da program yazabılırım.. benımle ırtıbata gecmek isteyenler: ( schneider elektric ürünlerinin tamamını bılıyorum. akıllı rölesınden scadasına kadar. yardımcı olmaya calısırım.. bunun dısında fatek ve sıemens'i de kullandım.bu konularda da yardımcı olmaya calısırım. ) teşekkurler..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Wincc Flexible Programını kurmaya çalışıyorum Ama --sql server instanz--- hatası veriyor.yardımlarınızı bekliyorum
 
Bu arada sahada kullanılan cihaların IP adreslerinide bilmen gerekiyor, bildiğim kadarı ile yoksa sonuç alman imkansız..
 
plc ve scada ile yapılmış örnekler var site de ayrıyetten.
pac control ile yapılmış bir hastahane de uygulamalı anlatmış.
YouTube - pid loops
örnek olması açısından verdim.
iyi çalışmalar.
 
Merhaba ,iyi çalışmalar herkese,

Ben bir otelde çalışıyorum bilgisayar ekranından bazı noktaların bilgilerini görmek istiyorum (örneğin:sıcaksu sıcaklğı,su basınçını,diş ve iç hava sıcaklığı,acma kapama v.b.)böylebir pc yazılımını nerden bulabilirim .
Teşekkürler...

Sisteminizi yapan firmanın muhtemelen kendine has bir care paket programı vardır... Yani bu programı bulmanız biraz zor... Kaldıki bu programı edinseniz bile istediğiniz değerler ve işlemler için saha elemanı lazım...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,222
Mesajlar
915,914
Kullanıcılar
450,010
Son üye
aliihsanari

Yeni konular

Geri
Üst