paralel bağlı piller

1.Maksimum akım sınırlarını aşmaz iseniz normal süresinde biter.
2.Adaptöre paralel bağlanmış pil gerilim uygunsa bitmez.
Kuru pillerde kısmen dolabilir böylece pil ömrü uzar ama kontrollü şartlar gerekir. Eğer uygun şarj cihazınız var ise pili düzenli takarak kuru pillerinizi daha uzun süre kullanabilirsiniz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kuru piller ilk şarj işleminden hemen sonra şarjlı pillerin şarj almış şeklini kısmen de gösterebilirler, ancak bu işlem ayni kurşunlu akülerin şarjdan ilk ayrıldığında 13.80'i çok kısa süreliğine gösterebilmesindeki gibi çok yanıltıcı da olabilir, çoğu zaman. (Çünkü bizzat ben de deneyip bunu yakından gördüm, nikel kadmiyum şarj cihazına direk kuru kalem pilleri yerleştirerek ve şarj ederek) Soğuyup uzun süre beklediğinde yine bitmiş haline de geri dönebilir çoğunlukla. Bu pil kalitesiyle de çok değişebilir.

Kuru pillerin şarjlı pillerde (pratik süpürge devrelerinde paralel şarjda ve fişle prize bağlı sürekli bekletilmesinde gibi) şarj cihazına sürekli paralel bağlı kalmasını pek doğru bulamıyorum, çünkü - uca bağlı kutupta çıkan amonyak gazı (Amonyum kökünün parçalanmasıyla) ve hidrojen gazlarının çinko plakalarda ve kömür=grafitte (Kömüre klor iyonları gelip klor gazı şeklinde çıkar örneğin) ters (Deşarjın tersi yönünde) fazla miktarlarda çıkması ve pili bu gazlarla sıkıştırması, iç sızıntılara veya iç ısınmayla istenmeyen patlamalara bile neden olabilir şeklinde düşünüyorum. (Şarj akımı gereğinden çok fazla gelecek olursa eğer)

Ancak şu olabilir; elinizde o anda hiç şarjlı piliniz de yoktur, sıfır kuru pil de yoktur örneğin ve mutlaka o anda çalışması gereken bir cihaz vardır; o zaman ne yapacaksınız, geçici olarak ve fazla şarjda tutmadan ni-cd şarj cihazına bu AA veya AAA boyutlu kuru pili takıp belirli bir süre o pilde bir voltaj yükseltmesi (Gerçek bir şarj tam manasıyla olamaz, pilin kimyasına aykırıdır, geçici bir voltaj yükseltmesini o anda mutlaka yapacaktır, ama eriyen çinko klorürün tekrar hidrojen gazı veya atomuyla çinkoya evrilmesi pek düşünülemez çünkü) yapıp onu örneğin çok kritik ve o anda mutlaka da çalışması gereken, mevcut kuru pil voltajının çok düşük olması yüzünden hiç çalıştıramadığınız çok basit cihazlarda birkaç günlüğüne veya belirli saatler boyunca çalıştırıp bir çalıştırma verimini alabilirsiniz. Ama bu hiçbir zaman gerçek bir şarjlı ni-cd veya li-iyon pildeki şarj-deşarj verimindeki gibi olamayacaktır, aradaki fark da sadece budur. Bunu anlatmaya veya tam ifade etmeye çalıştım sadece. Çok cuzi bir şarj olayı olmuş gibi oluyor bu piller çok sıcakken ve şarjdan yeni çıktıklarında, bu kesinlikle doğrudur, hiç yanlış değildir. Kolay gelsin.
 
çinko-karbon piller şarj edilmez alkalin olanları özellikle belirtilmedikçe şarj edecek şarj cihazı yok onlarda şarj olmaz demek ve farklı voltaj ve kapasitede Ah mAh piller paralel bağlanmaz patlama tehlikesi var yapılmaması gerekenler ne amaçla kullanıcan?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst