Pano Boyutu Hakkında

arsima

Üye
Katılım
17 Ağu 2006
Mesajlar
147
Puanları
1
Yaş
34
Konum
Tekirdağ Çerkezköy
Arkadaşlar efektif olarak bir elektrik panosunun tek parça olarak genişliği maksimum kaç cm olmalı.
Şöyle açıklayacak olursam 2100x700x400cm 2 adet panoya sığacak kadar ekipmanım var ve bir tanesinde PLC çıkışlarım olacak bunların bir kısmı 1. pano ile bağlantılı yani bu panoları ayırırsam iki pano arasındaki kabloları klemense çıkmam gerekecek bu işlemden kaçmak için bu iki panoyu birleştirerek 2100x1400x400cm sipariş geçsem nasıl olur.

Yada bir elektrik panosu tek parça olarak şu genişliği geçmemeli diyebilir misiniz böyle bir öngörüsü yada tecrübesi olan var mı?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Her şeyi tek çatı altında toplamak daha doğru kanısındayım. Gereksiz klemens demek ek sorun demek, parazit demek, nemden etkilenen kar demek, oksit demek...
 
Panoları ayırdığın zaman , birbirine uzak yerlere yerleştirince bu durum saha kablajını ciddi miktarda kısacaksa ayırmak mantıklı. Ama 2 pano zaten birbirine yakın ama ayrı ayrı olacaksa birleştirmek lazım, ayırmak gereksiz.
 
Cevaplarınız için teşekkürler. En mantıklısı dediğiniz gibi zaten bende en son öyle yaptım ama bir pano genişliği taşıma koşullarını da değerlendirirsek kaç cm olmalı var mı bununla alakalı bir yorumunuz?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst